in

Ζελεδάκια χαμομήλι (καραμελάκια)

Υλικά:

3 κουταλιές χαμομήλι ή 3 φακελάκια
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (ζελατίνη όχι ζελέ)
Μέλι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μία κούπα βραστού νερού και μέσα του βάζουμε το χαμομήλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε το χαμομήλι. Βάζουμε σε ένα μπωλ μία κούπα κρύου νερού και προσθέτουμε τη ζελατίνη σε σκόνη και την αφήνουμε για μισό λεπτό. Στη συνέχεια την ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην ζελατίνη το ρόφημα χαμομήλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας απαλό και η ζελατίνηνα έχει διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε και μέλι ανάλογα με το γούστο μας. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε καλούπια για σοκολατάκια ή το στρώνουμε πάνω σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να γίνουν πιο στερεά. Αν χρησιμοποιήσουμε πυρέξ κόβουμε τα ζελεδάκια σε μικρά κομμάτια. Αλλιώς ξεφορμάρουμε από τα καλούπια. Φυλάσσονται στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ζύμη για κρέπες ελαφριές

Γέροντας Παΐσιος: Ποια γνωστή τραγουδίστρια είναι εγγονή του, άλλος άνθρωπος [φωτο]