in

Τυροπιτά με μπεσαμελ! Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη

Υλικα
300 γρ φετα
1 κουπα κεφαλοτυρι
1 κουπα τυρι γκουντα
2 αυγα
λιγο αλατι κ πιπερι

Για την μπεσαμελ
2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη
3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι
1 κουπα γαλα γεματη
μοσχοκαρυδο


Για το φυλλο
2 φυλλα ετοιμα σφολιατα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια

Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι…τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους…!!
Martha Ne
ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια πανεύκολη αμυγδαλότουρτα, γαρνιρισμένη με σαντιγί και αμύγδαλα

Εύκολη συνταγή για Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με λαδορίγανη