in

Τα βασανιστήρια της 21χρονης Χριστιανής στο Ιράν

Στις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες γυναικείες φυλακές του Ιράν, κρατείται τελικά η 21χρονη Φατιμέ (ή Μαρία όπως προτιμά να την αποκαλούν) Μοχαμάντι, η οποία συνελήφθη πριν από τέσσερις εβδομάδες στην Τεχεράνη

Συμφωνα με την ιστοσελίδα Article 18, η 21χρονη Ιράν που παρά τις απειλές διακηρύττει ανοικτά την πίστης της στον Χριστό, κρατείται υπό περιορισμό στη φυλακή Qarchak, που βρίσκεται σε έρημο νότια της Τεχεράνης. Μάλιστα, ήταν σε θέση να τηλεφωνήσει στο σπίτι της.


Φρικτά βασανιστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγγύηση της έχει οριστεί σε περίπου 2.250 δολάρια, ποσό που ξεπερνά τις ετήσιες αποδοχές για έναν μέσο Ιρανό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία έχει ξυλοκοπηθεί πολύ άγρια απο άνδρες και γυναίκες αξιωματικούς. Την υποχρεώνουν, παρά το δριμύ ψύχοςν να παραμένει σε μία αυλή για ώρες σχεδόν γυμνή. Ανακρίνεται με βίαιες μεθόδους και χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Της στερούν την τροφή για 24ωρα και την έχουν δεμένη με χειροπέδες.

Η Μαρία είναι σήμερα μια από τις περίπου 2.000 φυλακισμένες γυναίκες στην υπερπληθυσμένη φυλακή Qarchak, η οποία θεωρείται η χειρότερη φυλακή των γυναικών στο Ιράν και έχει κυρωθεί από τις ΗΠΑ για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης, των αυθαίρετων ξυλοδαρμών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για βιασμό και δολοφονία », σημείωσε η Open Door


Η φυλακή Qarchak είναι γνωστή για τις τρομερές συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε αυτήν.
Διεθνείς εκθέσεις κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης, βιασμών, ξυλοδαρμών, βασανιστηρίων, στέρησης νερού και τροφής, ακόμα και δολοφονιών.

Παρά τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις η μόλις 21 ετών Φατιμέ Μοχαμάντι από το Ιράν δεν εγκατέλειψε την πίστη  της  και εξακολουθούσε να δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα για τον Ιησού και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της.

Η 21χρονη έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές και έχει φυλακιστεί για έξι μήνες για τα θρησκευτικά της πιστεύω. Επίσης, εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο.

«Φαίνεται ότι η πίστη μου για τον Χριστό, και η δραστηριότητα μου για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι λόγοι που μου απαγορεύουν να συνεχίσω τις σπουδές μου» σχολίασε τότε και πρόσθεσε: «Η άρνηση των βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός πίεσης και χρησιμοποιείται ως μοχλός για να πιέσει τις θρησκευτικές μειονότητες και τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ελπίδα ότι τα άτομα θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και θα εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους. Η στέρηση μου από την εκπαίδευσή μου σίγουρα σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις πάνω μου, και να με κάνει να σιωπήσω.»

Νωρίτερα φέτος, η Φατιμέ έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό πληροφοριών του Ιράν, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το σύνταγμα με στόχο τους Χριστιανούς. Τόνισε επίσης, ότι οι Χριστιανοί εμποδίζονται να «μιλάνε για τις πεποιθήσεις τους με τους συνομηλίκους τους», ενώ οι μουσουλμάνοι μπορούν ελεύθερα να προβαίνουν σε «προπαγάνδα» σε σχολεία, πανεπιστήμια, τζαμιά και ιερά

Πέρυσι συνελήφθη επειδή υπέβαλε καταγγελία εναντίον μιας γυναίκας που της επιτέθηκε επειδή δεν φορούσε το μαντίλι της με το σωστό τρόπο. Η Μουσουλμάνα γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη αλλά η Φατιμέ πέρασε ακόμα μία νύχτα στη φυλακή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΕΛΑ! Η Κατερίνα Στικούδη φοράει λευκό ΚΟΛΑΝ και ρίχνει το Instagram! Σκέτη ΑΜΑΡΤΙΑ

«Σχεδόν όλοι στο σπίτι είναι πανηλίθιοι»: Η Κατερίνα θύμωσε και έβρισε τους συμπαίκτες της στο MasterChef