in

Συκαλάκι γλυκό !!!

Έτοιμο και του χρόνου !!!

Για 40 συκαλάκια έκοψα το κοτσανακι και από κάτω το εβρασα 2 φορές από 10 λεπτά αλλάζοντας το νερό.
Μετα διέλυσα σε νερό ενα κομματι γαλαζοπετρα έβαλα τα σύκα για 30 λεπτά μετα τα ξεπλυνα 2_3 φορές και με ενα ξυλακι απο σουβλάκια τα τρυπισα από κάτω προς το κοτσανι στιβοντας και  τα πέρασα.


Σιρόπι 2 κιλά ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και μισο κουτ.γλυκού  ξινό για 5 λεπτά βράσιμο,έριξα τα σύκα και εβρασα να δέσει.
Τα άφησα 12 ώρες και τότε τα εβρασα πάλι για λίγο να δέσει προσθέτοντας 2κγ γλυκόζη.

Συνταγή από Xeni Tiliakou‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπέροχος μεζές ..ψητές πατάτες με τυρί !!!!

Ρολάκια πίτσας !!!!