in

Σπίτια στη Γερμανία. Πόσο χόρτο είχα φάει τόσα χρόνια.

Όπως έχω πιθανώς αναφέρει στο ιστολόγιό μου γεννήθηκα ως παιδί μεταναστών και γω στη Γερμανία. 5 χρονών επιστρέψαμε οικογενειακώς Ελλάδα. Παρέμεινα 33 χρόνια και επέστρεψα Γερμανία.

Όλα τα χρόνια της παραμονής μου Ελλάδα έτρωγα χόρτο πόσο οργανωμένοι είναι Γερμανοί, πόσο τελειομανείς, πόσο καθαρά και συμμαζεμένα είναι όλα. ΠΙΠΕΣ.


Είχα τη δυστυχία να ασχοληθώ ως τώρα με 5 ακίνητα. Τέσσερα σπίτια και ένα γραφείο. Αυτά που αντίκρυσαν τα μάτια μου δεν τα έχω δει ούτε στο στρατό στη Λέρο ή τα φυλάκια του Κιλκίς.

Τα τελευταία ακίνητα είναι σε καλές σχετικά περιοχές του Ντίσελντορφ με μέση τιμή ενοικίου περί τα 1000€ τον μήνα. Δεν μιλάμε δηλαδή για ακίνητα σε κάποιο εγκαταλειμμένο βουνό ή κάποια κακόφημη περιοχή. Ούτε φυσικά ασχολήθηκα με ακίνητα χαμηλού κόστους ενοικίασης. Τα σπίτια αυτά αποτελούν το μέσο (προς τα πάνω) όρο.

Υπάρχει αυστηρή νομοθεσία σε ότι αφορά το ποιος επιτρέπεται να κάνει εγκαταστάσεις, επισκευές εντός μιας οικίας. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι πτυχιούχος εξειδικευμένος τεχνικός. Απαγορεύεται να πάρεις ένα κατσαβίδι να κάνεις ότι σου κατέβει. Είδα λοιπόν ως μηχανικός τι έκαναν οι «εξειδικευμένοι» Γερμανοί τεχνίτες.

Σε κανένα από τα ακίνητα δεν είδα ένα (επαναλαμβάνω ένα) πράγμα σωστά τοποθετημένο. Ας παραθέσω μερικές από τις παρατηρήσεις μου που αφορούν την ασφάλεια και μόνο των ενοίκων.

Το σπίτι λοιπόν που μένω δεν έχει γειώσεις. Ναι, εκείνο το κίτρινο καλωδιάκι. Πουθενά δεν υπάρχουν γειώσεις. Η νοικοκυρά καθαρίζει ένα φωτιστικό (μεταλλικό) και αν ακουμπήσει κάπου ένα καλώδιο λέει το ποίημα.

IMG_3392

Αυτός είναι ο Πίνακας-Δολοφόνος που έχω στο σπίτι μου

Σπίτι χωρίς γειώσεις πουθενά είναι ένα σπίτι δολοφόνος. Έτσι απλά. Δεν χρειάζεσαι 10 πτυχία για αυτό.

Να σας δείξω έναν άλλο που βρήκα σε άλλο από τα 4 σπίτια?

IMG_1930

Πίνακας χωρίς καπάκι. Σίγουρος θάνατος.

Ναι γυμνά καλώδια. Καπάκι δεν υπάρχει. Πάει το παιδί σας να κατεβάσει ένα διακόπτη, ακουμπά στις βίδες που βλέπετε και είναι απλά νεκρό. Δεν υπάρχει διακόπτης να πέσει, δεν υπάρχει πιθανότατα και ασφάλεια στη χελώνα. Σπίτια-δολοφόνοι. Επιτρέπονται στη Γερμανία που μας κουνά το δάκτυλο.

Έχετε δει σπίτι στο οποίο το καφέ-μπλε-κίτρινο καλώδιο μπορείοποιοδήποτε από αυτά να έχει τη φάση? Ναι ακόμα και η γείωση? Ελάτε από το γραφείο μου να σας το δείξω.

Να συνεχίσω το θέμα ασφάλεια? Βιολόγοι λάβετε θέσεις.

IMG_1901

Πιθανώς να έχετε ακούσει την έκφραση «μούχλα». Η φωτογραφία είναι από την αποθήκη τροφίμων της κουζίνας. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν περισσότερες φωτό τις οποίες και θα εμπλουτίζω. Η χειρότερη και πλέον επικίνδυνη μορφή μούχλας είναι η μαύρη. Προκαλεί από διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, αναπνευστικό μέχρι θάνατο σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Όσο για παιδιά και εγκύους αφήστε το καλύτερα.

IMG_7315

Όχι δεν το καθαρίσαμε. Το κατεδαφίσαμε. Guess what. Η μούχλα δεν δολοφονήθηκε ούτε με χλώριο!!

Πάμε λίγο σε εξωτερικούς χώρους. Πάμε σε ένα πεζοδρόμιο που περνούν καθημερινά δεκάδες πιθανώς εκατοντάδες παιδιά ή μάνες με καρότσια μωρών.

IMG_1923

Κτίριο με ύψος μεγαλύτερο από 10 μέτρα γεμάτο τούβλα έτοιμα να πέσουν.

IMG_1925

Η Γερμανία παρουσιάζει μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασιών. Πολλές φορές εντός 24ωρου. Έχετε ακουστά για συστολή-διαστολή. Στον δρόμο αυτό που δείχνω και είναι μέσα στο Ντίσελντορφ θα τραυματιστεί σοβαρά ή θα πεθάνει κάποιος. Δεν γνωρίζω πότε αλλά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Έζησα 3 χρόνια με έναν τεχνικό ασφαλείας στο κεφάλι μου. Δίνω άθελά μου πλέον μεγάλη έμφαση στο θέμα ασφάλεια.

Οι κουζίνες σχεδόν όλες είχαν αποικίες βακτηρίων τις οποίες θα ζήλευε κάθε ερευνητής βιολόγος.

IMG_1767

Εδώ δείχνω την πρώην κουζίνα μου. Ναι ξεκίνησα από το σοβά. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξανθρωπισμού.

IMG_1741

Η βρώμα ανεπανάληπτη. Εδώ βρήκα μόνο «οικολογική» μούχλα. Την πράσινη δηλαδή. Φαίνεται σε κάποια σημεία στη φωτό. Πριν λίγες μέρες άλλαξα ένα καπάκι τουαλέτας διότι απλά το υπάρχων ήταν ανεκδιήγητο. Αναγκάστηκα λόγω παντελώς οξειδωμένων βιδών να πέσω κάτω από τη χέστρα. Από το σημείο που είναι οι βίδες έπεφταν σκατά στα μούτρα μου. Για 2-3 ώρες είχα τάση εμετού. Έκανα μπάνιο με μπεταντίν.

Το άρθρο θα συνεχίσω να το εμπλουτίζω με το νέο σπίτι της συνεργάτιδας σε μια από τις πλέον καλόφημες περιοχές του Ντίσελντορφ 50 μέτρα από την αντιπροσωπεία της Lamborghini.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι σταμάτησα να γράφω το blog μου θα οφείλεται πιθανότατα ότι πέθανα από τη βρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχει Μεγάλα Αρχ@@@δια! Μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο: «“Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων”!!

ΡΩΣΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ! ΓΙΑ 7Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ EUROLEAGUE ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ!