in

Σπανακόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο !!!!

Ζύμη
700- 800 γρ αλεύρι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακή
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 μπουκαλάκι ανθρακούχο νερό

Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε σακουλάκι πολιμπάντ.


 

Γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1/4 Γούλα … σέσκουλα
2 πράσα τη καρδιά
1 ματσάκι μάραθο χωρίς το κοτσάνι
Αλάτι πιπέρι
Τυριά ότι θέλουμε…. εγώ έβαλα τριμμένα τυριά…
2 αυγά

Όλα τα χορταρικά τα άχνισα σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο…τα στραγγίζουμε μέχρι να κρυώσουν… προσθέτουμε τα αυγά, τυριά της αρεσκείας μας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε!!
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό, το λαδώνουμε, το κόβουμε στη μέση, και σκορπίζουμε γέμιση…. τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί… κάνουμε το ίδιο μέχρι να καλυφθεί όλο…. λαδώνουμε από πάνω…. και ψήνουμε στο φούρνο για 50′ περίπου στους 180 βαθμούς….✓
Πολύ αφράτο και γευστικό φύλλο!!

Συνταγή από  Marina Hatzidaki ΜΕ  Χρύσας Βασιλοπούλου -Οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορνεδάκια !!!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί φούρνου !!!