in

Σοκολατόπιτα αφράτη και νόστιμη

1 ποτήρι νερό,1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,2 ποτήρια ζάχαρη 5 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο,4 αυγά,1 πακέτο Βιτάμ,2 μπαίκιν πάουντερ,3 βανίλιες,μισή σοκολάτα κουβερτούρα ( προαιρετικά)

 


Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό κι το Βιτάμ μέσα σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Βιτάμ ,ώστε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Αφού γίνει αυτό το μείγμα το αφήνετε να γίνει χλιαρό.

 

Σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά

 

 

Από το μείγμα που έχετε φτιάξει πρίν κρατάτε ένα ποτήρι.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε το ταψί και από πάνω ρίχνετε λίγο κακάο

 

 

 Στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει αφού έχετε αφαιρέσει το ένα ποτήρι προηγουμένως ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά,όταν ενωθούν κι αυτά με το μείγμα,ρίχνετε το  αλεύρι λίγο λίγο ένα συνεχίζετε να ανακατεύετε,τα δύο μπαικιν και τις τρεις βανίλιες ,εδώ αν θέλετε προσθέτετε και τη μισή σοκολάτα κουβερτούρα,αλλά και να μην τη βάλετε δεν χάνει τίποτε από γεύση,είναι στην κριση σας

 

 

Αφού γίνουν  όλα ένα μείγμα,τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας,για πιο σιγουριά μπηξτε μια οδοντογλυφίδα ,αν βγει καθαρή το γλυκό σας έχει ψηθεί.

 

Το αφήνετε να γίνει χλιαρό ,το κόβετε σε κομμάτια και ρίχνετε από πάνω το μείγμα που είχατε κρατήσει μέσα στο ποτήρι για να σιροπιαστεί…
Τρίβετε από πάνω σοκολάτα το γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας ,το πορτοκάλι του πάει πολύ,το σερβίρετε και καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτό αλλά και σκέτο είναι υπέροχο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού για να φαγωθούν με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Νηστίσιμα Τσουρεκάκια Πορτοκαλιού με Ελαιόλαδο