in

Σκορδόψωμο !!!

Από το πιο αφράτο σπέσιαλ σκορδόψωμο που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 1 νεροπότηρο μεγάλο νερό χλιαρό,1 νεροπότηρο μεγάλο γάλα φρέσκο χλιαρό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 60 ml σπορέλαιο,1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας περίπου ακόμα 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.


 

 

 

 

 

 

Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε 1 λεπτό ελαφρώς.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου,ρίχνουμε πάνω αλεύρι τοποθετούμε την ζύμη και την ανοίγουμε με αλευρωμένα χέρια.
Την σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε πάνω της 60 ml σπορέλαιο, στην συνέχεια δυο κρόκους αυγών ,δίνουμε το σχέδιο με τα δάχτυλα,ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παστάκια Νουτέλας !!!

Γλυκάκι με καραμέλα,κρέμα & καραμελωμένους ξηρούς καρπούς !!!