Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Σαλβινι: «Ξεφορτωνόμαστε Σόρος και Αριστερούς για να σωθούν οι πατρίδες μας»

Σε μία πύρινη ομιλία του ο Μ.Σαλβίνι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Μέρκελ,Γιούνκερ και Σόρος ή αλλάζουμε την ΕΕ μαυρίζοντας τις πολιτικές αυτών που εξαθλίωσαν τα έθνη ή διαλυόμαστε.

Οι πραγματικοί εξτρεμιστές είναι οι Μέρκελ,Μακρόν,Σόρος και Γιούνκερ


Το όραμά του να προκαλέσει στην Ιταλία «μια επανάσταση αλά Trump κατά της λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλες» δηλώνει συχνά στις ομιλίες του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της Lega Matteo Salvini.

Ο Salvini κέρδισε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας τους από την σύγκρουση του με την ΕΕ με αφορμή τον Ιταλικό προϋπολογισμού ενώ ζήτησε από τους επικεφαλής της ΕΕ να λάβουν σκληρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης.

Οι προτάσεις του για τον προϋπολογισμό, και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ιταλία, καθώς το χρέος της είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ, ταυτίζονται με αυτές που προώθησε ο αμερικανός πρόεδρος Trump γεγονός που κάνει πολλά βλέμματα να στρέφονται με επιδοκιμασία.

Συγκεκριμένα ο Salvini είχε δηλώσει:

«Θέλω μια επανάσταση σε στυλ Trump για την Ιταλία.
Ο μόνος τρόπος μείωσης του δημόσιου χρέους είναι η μείωση των φόρων.
Γι ‘αυτό μια επανάσταση που μοιάζει με αυτήν του Trump είναι μέσα στην καρδιά μου.
Δεν θα συμβιβαστώ για τους φόρους.
Όλη η κυβερνητική ομάδα πρέπει να πιστέψει σε αυτό». υποστήριξε.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός απέρριψε φήμες ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα (Lega και 5 Αστέρια) έχουν έντονες διαμάχες με γεγονός να απειλείται η κυβέρνηση συνασπισμού.
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο Conte και στην κυβέρνηση του.
Κλείνω το στόμα και τα αυτιά μου και ανυπομονώ να δω τι θα επακολουθήσει» τόνισε.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής ιταλός πρωθυπουργός έλαβε τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνει να εμποδίσει την μεταφορά προσφύγων και αλλοδαπών στη χώρα του».
Δεν χρειάζομαι νέες ιδέες για αυτό που κάνω καθώς δεν το κάνω χωρίς την Ευρώπη και μόνο με αυτήν την κυβέρνηση ».

Εντυπωσιακή η άνοδος της Πατριωτικής Δεξιάς

Εξάλλου, η άνοδος της Πατριωτικής δεξιάς θα αποτελέσει το σημαντικότερο πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη.

Είναι ενδεικτικό ότι εάν ενώνονταν όλα τα κόμματα που έχουν πατριωτικές αντιλήψεις θα ήλεγχαν 174 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο.

Ποιο εντυπωσιακό στοιχείο ότι από τα 6 μεγαλύτερα κόμματα της ευρωβουλής με βάση τις έδρες που θα εκλέξουν τα 4 είναι Δεξιά.
Το Brexit στην Βρετανία, η Lega στην Ιταλία, το PiS στην Πολωνία και το RN της Le Pen στην Γαλλία.
Ακολούθως μόνο δύο κόμματα το CDU στην Γερμανία και το LREM το κεντροδεξιό κόμμα του Macron στην Γαλλία βρίσκονται στην πρώτη εξάδα με βάση τις έδρες που θα εκλέξουν.

Η άνοδος της πατριωτικής δεξιάς όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά αποτελεί θετική εξέλιξη για την δημοκρατία της Ευρώπης γιατί θα μπει εμπόδιο στην μονοδιάστατη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Τα κόμματα δεν είναι κατά της Ευρώπης – πλην του Brexit Party – αλλά υπέρ της βελτίωσης της Ευρώπης.
Οι σοσιαλιστές βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, εξαίρεση σε Ισπανία, Πορτογαλία, στην Ιταλία βρίσκονται στην 3η θέση και στην Γερμανία επίσης στην 3η θέση.

Σε γενικές γραμμές οι σοσιαλδημοκράτες χάνουν συνεχώς ποσοστά.
Το Λαϊκό Κόμμα επίσης δείχνει σημάδια κόπωσης, μόνο η ΝΔ στην Ελλάδα ενισχύεται και το Fidesz στην Ουγγαρία το οποίο όμως είναι περισσότερο ακροδεξιό κόμμα παρά ανήκει στο Λαϊκό κόμμα.

Γιατί η Ευρώπη στρέφεται τους πατριωτικούς

Έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις γιατί η Ευρώπη στρέφεται στην πατριωτική δεξιά.
-Είναι λαϊκιστές και εκφράζουν εύκολες ιδέες που δεν θα εφαρμοστούν και παρασύρουν τις κοινωνίες.
-Έχουν σταθερή άποψη για το μεταναστευτικό, κανείς μη νόμιμος μετανάστης στην Ευρώπη
-Κούρασε τις κοινωνίες το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας, κάποιες χώρες όπως η Γερμανία ισχυροποιείται εις βάρος άλλων χωρών
Όμως φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος.
Η προσπάθεια των γραφειοκρατών της Ευρώπης για περισσότερη ενοποίηση προκαλεί αντιδράσεις.

Τα κράτη – έθνη δεν θέλουν να απεμπολήσουν το δικαίωμα να είναι κυρίαρχα, να συμμετέχουν στην Ευρώπη αλλά χωρίς να αποδυναμωθεί το έθνος.

Ο ιταλός πολίτης π.χ. θέλει την κυβέρνηση του, τους νόμους του, που θα συνδέονται και με το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά θέλει και την σχετική του ανεξαρτησία.

Η προσπάθεια των ευρωπαίων ηγετών σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού κόμματος ήταν η δημιουργία μια γραφειοκρατικής Ευρώπης υψηλά αμειβόμενων τεχνοκρατών που θα ορίζουν τις τύχες των λαών της Ευρώπης.
Δεν εκλέγονται από τον λαό αλλά από τους αντιπροσώπους δηλαδή από ένα ακραία δυσανάλογα μικρότερο δείγμα αντιπροσώπων.

Η Ευρώπη έχασε την αντιπροσωπευτικότητα της και χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν θύματα μιας ομάδας γραφειοκρατών που ορίστηκαν να επιβάλλουν μονοδιάστατα τις θέσεις τους.

Η δημοκρατία δια της επιβολής δεν είναι δημοκρατία, στις Βρυξέλλες η έννοιας της δημοκρατίας και εξελίχθηκε σε εξουσιοκρατία.

Όχι η κοινωνία αλλά η εξουσία – εξου και η έννοια εξουσιοκρατία – καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης.
Ο Juncker που εκπροσωπεί την Ευρώπη είναι ένας δευτέρας διαλογής αλκοολικός πολιτικός και τέτοιοι τύποι καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης;

Η πατριωτική δεξιά επανέφερε την έννοια έθνος στο επίκεντρο.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι θα επιβραδυνθεί η ενοποίηση της ΕΕ, αλλά ποια ενοποίηση αυτή που στο τέλος δεν λαμβάνει υπόψη την θέληση των κοινωνιών της Ευρώπης;

Πολιτικοί σαν τον Salvini στην Ιταλία ή την Le Pen στην Γαλλία είναι χαρισματικοί και θα συνεισφέρουν θετικά στην μείωση της εξουσιομανίας των Βρυξελλών.

Το έθνος δεν είναι ενάντια στην Ευρώπη και στην ΕΕ ή στην ευρωζώνη το έθνος όμως δεν μπορεί να ποδοπατηθεί για να δημιουργηθούν υπερεθνικά σχήματα στα οποία η προσβασιμότητα των εθνών θα μειώνεται.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν που η πατριωτική δεξιά κυριαρχεί και ισχυροποιείται εντυπωσιακά είναι γιατί ήρθε να καλύψει αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό κενό.
Κόντρα στην συγκέντρωση το έθνος, κόντρα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών το έθνος, κόντρα στην εξουσιομανία η δημοκρατία του έθνους.

Η άνοδος της πατριωτικής δεξιάς και εάν αποφύγουμε αφορισμούς και εύκολες αναφορές σε φασίστες και άλλες ανοησίες ημιμαθών θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την Ευρώπη γιατί θα συμβάλλει σε μια ποιο δημοκρατική Ευρώπη.

Ο Salvini είναι χαρισματική προσωπικότητα στην Ιταλία και θα επιδιώξει μαζί με τα άλλα κόμματα να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη Ευρώπη.

Η Πατριωτική δεξιά έρχεται να καλύψει και ένα άλλο κενό που μέχρι τώρα θεωρητικά μονοπωλούσε η Αριστερά.

Η Αριστερά η πεφωτισμένη θεωρείτο ο προστάτης των αδύναμων κοινωνιών και αποδείχθηκε ότι ήταν ο προστάτης των μνημονίων π.χ. στην Ελλάδα και εάν χρειαστεί ανεβαίνει και σε κότερα.

Η στροφή στηνπατριωτική δεξιά αναδεικνύει μια διέξοδο έκφρασης των κοινωνιών καθώς η Αριστερά τους απογοήτευσε.

Η πατριωτική δεξιά δεν είναι συγκυριακό ρεύμα, όποιος το πιστεύει απλά θα διαψευστεί και το πρώτο κύμα διάψευσης έφθασε στις 26 Μαΐου 2019.

Πάντως η άνοδος της δεν είναι συγκυριακή ακόμη και στην Εσθονία καταγράφουν μεγάλη άνοδο, το ίδιο ισχύει σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Πούτιν βράβευσε τον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο (βίντεο)

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος!»

Back to Top
close

Ad Blocker Detected!

Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock για να συνεχίσετε!

How to disable? Refresh