in

Ρυζόγαλο κρέµα

Συστατικά

  • ½ φλ. ρύζι γλασέ,
  • 2 φλ. (½ λίτρο) νερό,
  • 4 φλ. (1 λίτρο) γάλα (πλήρες),
  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 4 κουταλιές κορν φλάουερ,
  • 1 ½ κουταλάκι βανίλια,
  • κανέλα για το σερβίρισµα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το ρύζι µε το νερό σε µια µικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει.

  •  Βήμα 2

    Χαµηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντάς το προς το τέλος για να µην κολλήσει.


  •  Βήμα 3

    Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει, για 20 περίπου λεπτά.

  •  Βήμα 4

    Κρατάτε ½ φλ. από το γάλα στην άκρη σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε µέσα το κορν φλάουερ µέχρι να διαλυθεί.

  •  Βήμα 5

    Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε µια µέτρια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη και το ρύζι.

  •  Βήμα 6

    Ανακατεύετε συνεχώς και µόλις το µίγµα αρχίσει να βράζει, χαµηλώνετε εντελώς τη φωτιά (στο µίνιµουµ) και το ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά (αν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, την επαναφέρετε και συνεχίζετε το ανακάτεµα).

  •  Βήμα 7

    Μετά τα 10 λεπτά, ανακατεύετε µέσα τη βανίλια και το γάλα µε το διαλυµένο κορν φλάουερ και συνεχίζετε το ανακάτεµα, µέχρι να δέσει το µίγµα σε κρέµα, για 1-2 λεπτά.

  •  Βήμα 8

    Το αποσύρετε από τη φωτιά και το µοιράζετε σε έξι µπολάκια.

  •  Βήμα 9

    Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.

  •  Βήμα 10

    Το σερβίρετε πασπαλισµένο µε κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πορτοκαλόπιτα: Εύκολη συνταγή για να γίνει αφρός

Σπιτικά τουλουμπάκια