in

Ρεβιθοκολοκεφτέδες και Παντζαροσαλάτα !!!!

Αγαπημένοι κεφτέδες τόσο αρωματικοί και τραγανοί  με όσπριο και πολλά μυρωδάτα λαχανικά που μας έφτιαχνε η γιαγιά μου !!! Δοκιμάστε τους δεν θα μείνει ούτε ένας !!!

Υλικά
2 κούπες τσαγιού ρεβίθια μουσκεμένα από βραδύς
1 κολοκυθάκι τριμμένο στον τρίφτη στο χοντρό μέρος
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα όχι στον τρίφτη-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
3 με 4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγη φέτα τυρί περίπου κούπα τσαγιού τριμμένη με το χέρι
αλάτι -πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
εγώ βάζω και λίγοι κουρκουμά 1κοφτό κουταλάκι του γλυκού
1 ποτήρι του νερού νερό και αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να στέκεται το μείγμα στέρεο στο κουτάλι .
Έριξα και μία χούφτα κεφαλογραβιέρα που υπήρχε -προαιρετικά –
Και καλαμποκέλαιο γαι το τηγάνι


 

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα λαχανικά .
Περνάω τα ρεβίθια στο μούλτι τα προσθέτω και αυτά.-Εγώ αφήνω και κανένα ολόκληρο δεν είναι σκληρό .
Τ βάζω όλα εκτός το νερό και το αλεύρι και τα ανακατεύω πολύ καλά .
Αμέσως μετά προσθέτω το νερό και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας και σταματάω μόλις δω ότι το μείγμα στέκεται καλά στο κουτάλι.
Βάζω μπόλικο ελαφρύ λάδι τύπου καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει ρίχνω κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι.
Δεν τους γυρίζω αν δεν τηγανιστούν από την μία πλευρά .

Οταν δω και ψηθούν με σπατουλίτσα τους γυρίζω κι αφού πάρουν χρώμα κι από τις δύό πλευρές τότε μπορώ να τους γυρίζω κάθε τόσο μέχρι να ψηθούν καλά .
Πάντα τηγανίζω πρώτα ένα τον δοκιμάζω μμμμμ να δω αν χρειάζεται αλάτι !!
Τους ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας και πριν πανε στην πιατέλα έχουν τελειώσει ..άσε από μυρωδιά με τόσα ζαρζαβατικά μυρωδάτα !!!
Συνόδευσα με παντζαροσαλάτα φανταστική !!!

Παντζαροσαλάτα
Παντζάρια έτοιμα βρασμένα που τα κόβω σε κυβάκια
λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
1/2 αβοκάντο ψιλοκομμένο μπορείτε και ολόκληρο
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 με 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο–βγάζω το πράσινο από την μέση να μην μυρίζει αλλά αν δεν το θέλετε παραλείψετε το
ελαιόλαδο
αλάτι
μπόλικο μηλόξιδο
επίσης μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει εγώ οταν έχω ψιλοκόβω και ξινόμηλο
Ολα μαζί σε σαλατιέρα καλό ανακάτεμα και θα λέτε τι είναι αυτό που τρώω ειλικρινά !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τούρτα ψυγείου Θεική !!!

Φωλιές από κανταίφι με καρύδια & παγωτό !!