in

Ψωμάκι Ζυμωτό, ζεστό – ζεστό!

Η Συνταγή είναι από την Σελίδα Cooking Tips’ Σπιτικά

Εύκολο, πολύ νόστιμο, με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα! Το ετοιμάζεις το βράδυ, το ψήνεις το πρωί!!


ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι
700γρ νερό
2 φακελάκια μαγιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κόφτη αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακουβιτσα στη μέση, ρίχνουμε την μαγιά, το λάδι, την ζάχαρη, και το αλάτι περιμετρικά.

Έχουμε το νερό χλιαρό, αρχίζουμε να το ρίχνουμε λίγο λίγο στο αλεύρι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Μέτα από 12 ώρες περνούμε το μπολ και αδειάζουμε το ζυμάρι μας με σπάτουλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αρχίζουμε να μαζεύουμε την ζύμη από έξω προς τα μέσα με το αλεύρι,( βλέπε φωτό) αφήνουμε έτσι στον πάγκο.

Βάζουμε την γάστρα να ζεσταθεί στους 250c και μόλις κάψει καλά ο φούρνος, βάζουμε μέσα τα ψωμάκια σε καρβελακια ή ολόκληρο το ζυμάρι, πάντα με την ανακατεμένη όψη για να κάνει τα σκασίματα!!

Ψήνουμε για 45 λεπτά σκεπασμένη την γάστρα και αλλά 10 – 15 λεπτά να πάρει χρώμα.
Εγώ το έκοψα σε τρία μέρη. Παρόλο που ενώθηκαν στο ψήσιμο όταν τα έβγαλα από την γάστρα ζεστά, βγήκαν τρία ωραία καρτελάκια!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Έριξε το Instagram ο Φατσεας. Ανέβασε το απολυτήριο του δημοτικού