in

Πως να Οργανώσετε το μπάνιο σας!!!

Μικρές χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου και μερικές σκληρές αλήθειες για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας.

Για να κάνετε μια καινούργια αρχή πρέπει να είστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψετε κάποια πράγματα και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Ακούγεται σαν να μιλάμε για μια σχέση; Μα είναι και μάλιστα καθημερινή. Kαι όπως όλες οι σχέσεις χρειάζεται κάθε τόσο ένα μικρό lifting. Kάντε το με τον πιο ανώδυνο τρόπο: Οργανώνοντας απλώς και μόνο πιο σωστά τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα εκεί.


thehomeissue_mpanio04

Τι πιο απλό από το να πάρετε ένα “δυχτάκι” σαν αυτό της φωτογραφίας και να το κρεμάσετε σε μια γωνιά της ντουζιέρας σας. Εκεί μπορείτε να βάζετε όλα τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα.

Εκκαθάριση τώρα Πώς θα καταφέρετε να οργανώσετε τον χώρο του μπάνιου, όταν δεν αποφασίζετε να πετάξετε ούτε τα κουτάκια από τις σκιές και τα κραγιόν σας; Μερικά από τα οποία είχατε αγοράσει σε μια παρόρμηση πριν από δύο χρόνια και έχουν (αν έχουν) φορεθεί δύο φορές όλες κι όλες. Συναισθηματισμοί τέλος. Ελέγξτε ημερομηνίες σε φάρμακα, βιταμίνες, καλλυντικά, αντηλιακά και επιλέξτε ποια προϊόντα μακιγιάζ θα κρατήσετε. Κάντε το ίδιο με κρέμες ξυρίσματος, aftershave και λοιπά προϊόντα αντρικής περιποίησης που αγοράσατε γιατί (τότε) σας άρεσε το άρωμά τους. Θα εντυπωσιαστείτε με τον χώρο που θα εξοικονομήσετε.

liv_11070970_organwsh_mpaniou1@2x

Μια «έξυπνη» σύνθεση κάνει μοναδικό το μπάνιο σας και την ίδια στιγμή σας βοηθάει να οργανώσετε καλύτερα τα πράγματα που φιλοξενεί.

Ποιον «ξε-κρέμασες» σήμερα; Τοποθετήστε στον τοίχο δύο μικρές μεταλλικές ράβδους (όπως π.χ. λεπτές σιδερόβεργες για κουρτίνες) εν είδει εφημεριδοθήκης, όπως συνηθίζεται στα λόμπυ των ξενοδοχείων, και κρεμάστε εκεί τα περιοδικά. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε χώρο από το καλάθι που είχατε στο πάτωμα. Βρείτε ένα σημείο που δεν κλέβει χώρο από κάτι άλλο – περισσότερο χρήσιμο –, προσέξτε όμως να είναι εύκολα προσεγγίσιμο… Καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Διαίρει και βασίλευε Αντί για τα νεσεσέρ που δεν σας βοηθούν να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει μέσα, χρησιμοποιήστε τα διαχωριστικά που βάζετε στα συρτάρια της ντουλάπας σας για να ταξινομήσετε κάλτσες, μαντίλια, εσώρουχα κλπ. Έτσι, μόλις ανοίγετε την πόρτα του θα βλέπετε αμέσως που βρίσκονται  ξυραφάκια, μπατονέτες, κλιπ μαλλιών κλπ.

thehomeissue_mpanio02

Οργανώστε όσο καλύτερα μπορείτε και τα καλλυντικά σας.

Ούτε για δείγμα Το ξέρω όλοι το έχουμε κάνει γι’ αυτό άλλωστε πρόκειται για κοινή διαπίστωση: Χρησιμοποιεί κανείς, πράγματι, όλα αυτά τα μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν και κρέμες που μαζεύουμε από τα ξενοδοχεία; Στα ταξίδια δεν τα χρειάζεστε γιατί πλέον τα παρέχουν όλα τα ξενοδοχεία, στο σπίτι χρησιμοποιείς τα δικά σου, ποιος λοιπόν ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της συνήθειας; Μην ξεχνάτε πόσο χώρο πιάνουν, δεν δείχνουν τόσο ωραία σκονισμένα και έπειτα από λίγο καιρό σπάνια θυμάστε ακόμα και πώς μυρίζουν.

Ακαταστασία στο… περιτύλιγμα Όλοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα μέρος για τα πράγματά τους. Τα παιδιά σας το ίδιο. Χρησιμοποιήστε τις επιτοίχιες θήκες για τα σαμπουάν και τα ντους των ενηλίκων και τοποθετήστε τα παιδικά καλλυντικά και παιχνίδια σε ένα κρεμαστό δίχτυ στη βρύση της μπανιέρας.

thehomeissue_mpanio03

Για να έχετε πάντα πρόχειρες και σε τάξη τις πετσέτες σας καλό είναι να βάλετε πίσω από την πόρτα του μπάνιου μερικές μεταλλικές ράβδους.

Αναδιοργάνωση χώρου Το ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα φιλοξενεί συνήθως τα καθαριστικά. Κάντε και πάλι μια εκκαθάριση, διότι συχνά αγοράζουμε ένα προϊόν χωρίς να έχει τελειώσει το προηγούμενο με αποτέλεσμα να σπρώχνουμε τα μπουκάλια πιο πίσω για να χωρέσουν τα καινούργια και τελικά να έχουμε μισοάδεια και μισογεμάτα μπουκάλια. Τοποθετήστε όλα τα απορρυπαντικά μέσα σε ένα κουτί, ώστε τραβώντας το να βλέπετε εύκολα τις ελλείψεις σας. Επιπλέον θα είναι εύκολο στη μετακίνηση, π.χ. για να καθαρίσετε το WC, και να μην πηγαινοέρχεστε.

Του χεριού σας Βάλτε ένα μικρό αυτόνομο ντουλαπάκι σε ένα σημείο με μερικές μικρές πετσέτες για τους καλεσμένους, σαπούνια, ένα διακοσμητικό κουτί με χαρτομάντιλα, αρωματικό χώρου. Θα κάνει τη διαφορά και αυτό θα το διαπιστώσετε πολύ γρήγορα.

thehomeissue_mpanio01

Αντί για ντουλαπάκι μπορείτε να πάρετε τρία καλαθάκια σε ένα σαν αυτά της φωτογραφίας.

Καθαρό κάθε ώρα Η χρήση του μπάνιου απαιτεί καθημερινό και συστηματικό καθάρισμα του χώρου. Για να κερδίζετε χρόνο, κάποιες μέρες μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά μαντιλάκια (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ) για ένα γρήγορο σημάζεμα του χώρου.

ΒΟΜΒΑ από γνωστό Βουλευτή: «Ο Βγενόπουλος δεν πέθανε!!! Είναι ζωντανός και ζει στην…»

Αυτή είναι η Μία και Μοναδική ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΑΛΒΑΝΩΝ…