in

Πορτοκαλόπιτα: Εύκολη συνταγή για να γίνει αφρός

Πορτοκαλόπιτα: Η καλύτερη συνταγή για την κάνετε αφράτη εσωτερικά και καραμελωμένη και τραγανή από έξω. Τι υλικά θα χρειαστούμε και πως θα την κάνουμε.

Πορτοκαλόπιτα: Εύκολη με λίγα υλικά

• 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
• 1 φλιτζ. και 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
• 5 αυγά
• 1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
• 1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
• ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια ζουμερά


Πορτοκαλόπιτα: Πως θα την κάνετε

Σε μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα μας και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα.

Στη συνέχεια τα “σουρώνουμε” με τα χέρια, να σχηματίσουν ζάρες, και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 180°C, στον αέρα, ίσα να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τον αφήνουμε αναμμένο για να ψήσουμε την πορτοκαλόπιτα.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σε δόσεις προσθέτουμε το σπορέλαιο, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά με το σύρμα (όχι με το μίξερ). Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.

Με τα χέρια κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα ψημένα καραμελωμένα φύλλα μας. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, να βραχούν καλά και να απλωθούν ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι: σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το νερό και τον χυμό πορτοκαλιών σε μέτρια φωτιά. Από τη στιγμή που θα πάρει μια πρώτη βράση, αφήνουμε να βράσει για άλλα 7-8 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό.

Ιδανικά θα μπορούσατε να συνοδεύσετε αυτή την εκπληκτική πορτοκαλόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Loading…

0

Comments

Γεμιστές πιπεριές !!!

Κουλουράκια κανέλας: Νηστίσιμη συνταγή με λίγα υλικά.