in

Πορείες αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες σε Αθήνα και Θεσ/νίκη – Κάλεσμα αντιρατσιστικών οργανώσεων

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οργανώνουν για τους πρόσφυγες και την κατάσταση στον Έβρο, συλλογικότητες συμμετέχοντας στη Διεθνή μέρα δράσης, βάζοντας «μπλόκο στις φασιστικές ομάδες παντού».

Αύριο, Πέμπτη 5/3, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις στήνουν «οδόφραγμα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στην ΕΕ, στον ρατσισμό, στον φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο», στο κέντρο της Αθήνας, στις 18:30 στα Προπύλαια.


Όπως αναφέρει το κάλεσμα:

Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν.

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων.

Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ!

Καλούν μεταξύ άλλων οι:

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κομμουνιστικός Συντονισμός

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Διεθνιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 21 Μάρτη

Το Σάββατο 21 Μάρτη, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς, διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες-τριες που είναι αθώα θύματα της Ευρώπης – Φρούριο και της Ελλάδας-Κρατητήριο.

Στην Αθήνα, 4 χρόνια από την υπογραφή της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας από τις 18 Μάρτη 2016 για το κλείσιμο των συνόρων στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, χώροι στέγασης προσφύγων και τοπικές συλλογικότητες, κινητοποιούμαστε για να ακυρωθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες και οι ρατσιστικοί νόμοι, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και να στεγαστούν σε ανθρώπινες συνθήκες στις πόλεις, για ίσα κοινωνικά δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες-τριες, ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

Με δεδομένη την ένταση των γαιοπολιτικών ανταγωνισμών και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η προσφύγοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων ούτε προσωρινή κατάσταση αποτελεί, ούτε μπορεί να «αντιμετωπίζεται» με ρατσιστικά μέτρα.

«Στις 21 Μάρτη, θα είμαστε όλοι-ες στην πλατεία Βικτωρίας στις 2 μ.μ. και θα πορευτούμε ως τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στην Βασιλίσσης Σοφίας. Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πόλεμο και εθνικισμό!» αναφέρει το κάλεσμα.

Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν/στηρίζουν (ο κατάλογος της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτός):

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου

ΚΑΠΑ

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ιλίου

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κ. Πατησίων – Αχαρνών

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Στέκι Μεταναστών

Συντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό-ΜΕταναστευτικό

Στηρίζουν:

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα»

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα»

ΝΑΡ γα την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βίντεο δείχνει Τούρκους να αναγκάζουν με ΟΠΛΟ μετανάστες να πάνε στα σύνορα!

Κορονοϊός: Κλειστά σχολεία, κινηματογράφοι, θέατρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα!