«Ευχαριστημένος» από την κατάσταση στην υγεία δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» υποστήριξε, ενώ ανέφερε κατηγορηματικά ότι «δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία».

Συμφώνα πάντα με τον κ. Πολάκη τα νοσοκομεία έχουν πλήρως ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, λειτουργούν επαρκώς και δεν λείπουν φάρμακα.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια». Συμφώνα με τον κ. Πολακή, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σκιά του σοκαριστικού δημοσιεύματος της Guardian για το ΕΣΥ, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Μιχάλη Γιαννάκο.

«Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα στην υγεία ήταν όλα ρόδινα, όμως ήταν σαφώς καλυτέρα από σήμερα… Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει… Έχει μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ και μιλάμε για αυξήσεις;» απάντησε μέσω του σταθμού η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά) Ματίνα Παγώνη έχει δηλώσει ότι η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο