in

Παστάκια Νουτέλας !!!

Υλικά
6 αυγά μέτρια
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαριναπ
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο.
Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 35×25 που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στον αέρα.


Για την γέμιση.
1lt φυτική σαντιγί (Από την σαντιγί κρατάμε λίγο για την διακοσμηση)
6-7 κ.σ. νουτέλα
Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει, προσθετουμε την νουτελα και την βάζουμε στο ψυγείο…

Για το σιρόπι.
1 φλ. Ζάχαρη
1,5 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά…

Για την Γκανάζ.
380 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 & 1/2 φλ. Κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει…

Στήσιμο.
Παίρνουμε το ταψάκι που ψήσαμε το παντεσπάνι.
Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζομαι καλά.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζομαι πάλι, την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα μισάωρο… φτιάχνουμε την Γκανάζ.
Την αφήνουμε να χλιαρύνει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Το ιδανικό είναι να το αφήσουμε όλη νύχτα.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε..

Συνταγή ΑΠΟ Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου !!!

Σκορδόψωμο !!!