in

Πανακότα σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα,
  • 1 κοφτή κουταλιά ζελατίνα,
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι χαμηλών λιπαρών),
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια,
  • ½ κουταλάκι βανίλια,
  • Ξύσματα σοκολάτας για πασπάλισμα (προαιρετικά).

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το γάλα σε ένα μικρό μπολ και ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά.Στο μεταξύ, βάζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και την ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Την αφήνετε μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού στον περίγυρο του κατσαρολιού, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζετε μέσα τη σοκολάτα.

  •  Βήμα 2

    Την ανακατεύετε καλά για να λιώσει και ύστερα ανακατεύετε μέσα το γάλα με τη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα.


  •  Βήμα 3

    Μοιράζετε το μίγμα σε 4- 6 μικρά μπολάκια, ή μικρά ποτήρια (κρασοπότηρα). Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει εντελώς, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα κρατάτε στο ψυγείο για 6 ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ. Τα σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλισμένα με ξύσματα σοκολάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τούρτα με μους σοκολάτας (Χωρίς αβγά)

Κέικ φλαούνας