in

Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ STREAMER ΤΟΥ LEAGUE OF LEGENDS

Το πανελλήνιο τουρνουά της RIOT έρχεται για να αφήσει το στίγμα του και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα παιχνίδια αλλά και παλιές και νέες ομάδες να παίρνουν μέρος. Πριν φτάσουμε όμως εκεί, μία σειρά από αφιερώματα έρχονται στο CowboyTV για να γνωρίσουμε καλύτερα την ελληνική σκηνή του League of Legends.

Πρώτος στη λίστα, είναι ο νεοαποκτηθείς Top Laner των Void Gaming, Μιχάλης “Hayate Kirino”Ζάννης, ή κατά κόσμον “Αρχηγός”.


Καλησπέρα Μιχάλη, ας αρχίσουμε με το τι πιστεύεις για την Ελληνική Competitive σκηνή, μπορεί κατά τη γνώμη σου να επανέλθει στην παλαιότερή της αίγλη;

Hayate Kirino: Καλησπέρα, πιστεύω η σκηνή θα ζωντανέψει με το τουρνουά της Riot, γιατί καλώς η κακώς κάτι τέτοιο χρειαζόταν. Χρειαζόταν για να δούνε και άτομα τα οποία είχαν αποθαρρυνθεί από το να πάρουν το League στα σοβαρά, ότι κάτι κινείται στην Ελλάδα, ότι ακόμη και σε ερασιτεχνικά πλαίσια μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα κάνοντας αυτό που του αρέσει. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα εκεί έξω τα οποία ξοδεύουν πολλές ώρες παίζοντας League of Legends και θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να κάνουν τις ώρες που παίζουν πιο ποιοτικές και να βελτιωθούν. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι παίζουν απλά για να διασκεδάσουν. Η Ελλάδα χρειάζεται σπόνσορες και άτομα που θα μπουν μπροστά επενδύοντας χρήματα ακόμη και από την τσέπη τους για να δημιουργήσουν κάτι σπάνιο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί σου στο Top Lane στην Ελλάδα;

Hayate Kirino: Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί μου στο Top αυτήν τη στιγμή και κυρίως αυτοί που έχω παίξει τον τελευταίο καιρό, είναι ο DD Warrior Lady ο οποίος είναι πολύ σταθερός παίκτης, έχει γνώση του παιχνιδιού, έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και ακολουθεί το Meta. Ειδικά τα Buffs στον Ryze τον βοήθησε αρκετά. Ο άλλος είναι ο Desor ο οποίος έχει και αυτός γνώση του παιχνιδιού, ακολουθεί το Meta, αλλά είναι πολύ προσεκτικός παίκτης. Δεν θα ρισκάρει για να προσπαθήσει να snowball-άρει το παιχνίδι ούτε θα κάνει overextend. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες όπως ο Nasomaniac αλλά έχω χάσει τα χνάρια του πλέον· λογικά θα επανέλθει στη σκηνή με την ομάδα που ετοιμάζει για το τουρνουά της Riot.

Ποιες ομάδες φοβάσαι περισσότερο στο επερχόμενο τουρνουά της Riot;

Hayate Kirino: Τα μεγάλα ονόματα αυτήν τη στιγμή είναι σίγουρα οι DD kai oi ΤyL, οι οποίες μαζί με εμάς είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες. Αλλά και οι διαφορές στην Ελληνική σκηνή δεν είναι και μεγάλες, υπάρχουν ομάδες οι οποίες ετοιμάζονται για αυτό το τουρνουά με καλούς και έμπειρους παίκτες μέσα, όπως οι παλιοί Refuse με μερικές αλλαγές. Υπάρχουν και ομάδες που ναι μεν είναι ένα επίπεδο κάτω από τις υπόλοιπες, αλλά είναι αρκετά σταθερές όπως η Alternative View του Rawrrr. Επίσης κάτι ακούγεται για τη μεγάλη επιστροφή των Pentakill, αλλά οι δυσκολότερες ομάδες είναι σίγουρα οι DD και οι TyL.

Πώς τα πας με το Stream σου; Το Fanbase σου τελευταία έχει αυξηθεί πολύ, θα ήθελες να πεις κάτι σε όσους σε παρακολουθούν φανατικά;

Hayate Kirino: To Stream αυτήν τη στιγμή μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, από στόμα σε στόμα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Έγινα και Partner με το Twitch.tv και έχω την τύχη να έχω γύρω στους 50 Subscribers τους οποίους ευχαριστώ. Γενικά θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μπαίνει, παρακολουθεί και διασκεδάζει παρά την κακή ποιότητα του Stream. Προσπαθώ κάθε φορά που Stream-άρω να διασκεδάζει ο κόσμος και αυτό είναι το βασικό κίνητρό μου.

Πρόσφατα είδαμε στο Stream σου ότι έκανες duo με τον “FORG1VEN”, κάτι το οποίο έφερε στο Stream σου σχεδόν 1400 άτομα, κάτι πολύ δύσκολο για τα Ελληνικά δεδομένα. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό και κατ’ επέκταση για τον FORG1VEN;

Hayate Kirino: Πριν μερικές μέρες όντως είχα τη χαρά να φιλοξενήσω τον Έλληνα Pro Player, “FORG1VEN” και αυτό εκτόξευσε τους θεατές μου στους 1500, κάτι πολύ θετικό, και με βοήθησε αρκετά. Είχα φτάσει μέχρι 1000 μόνος μου, αλλά όλοι αυτοί οι αριθμοί δεν μου λένε κάτι. Δεν είχα στο μυαλό μου κάποιο συγκεκριμένο στόχο, το μόνο που θέλω είναι να αυξάνονται οι θεατές και σιγά σιγά να αρχίσω να αναβαθμίζω τεχνικά το Stream. Όσο για τον FORG1VEN, έχει κάνει το όνειρο κάθε παίκτη League of Legends πραγματικότητα και δίνει ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους ότι μπορούν και αυτοί να τα καταφέρουν. Μπήκε στο LCS και αμέσως έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα AD Carry. Ίσα ίσα, σπάει ρεκόρ και προβληματίζει πολλούς για το ποιο είναι το καλύτερο AD Carry στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να φτάσει να συγκρίνεται με AD Carries από άλλες ηπείρους.

Πώς τα πας με τη νέα σου ομάδα, τους Void Gaming;

Hayate Kirino: Με τους VG τα πάμε αρκετά καλά, βγήκαμε πρώτοι στο τουρνουά του Bits & Bytes, κάτι ομολογουμένως εύκολο για τη δυναμική της ομάδας. Είμαστε Diamond 2 στο West αυτήν τη στιγμή και οι προπονήσεις έχουν παγώσει εν όψει εορτών αλλά μετά θα επιστρέψουμε για την τελική ευθεία του τουρνουά του Battlenet το οποίο κατ’ επέκταση θα οδηγήσει στο τουρνουά της Riot. Συμμετέχουμε και στο ESL Euro Series, είμαστε ένα βήμα πριν την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα δοκιμάσουμε τη δύναμή μας με άλλες ομάδες του Server, όπως η MouseSports(MYM).

Θα μπορούσες να δεις το League of Legends επαγγελματικά;

Hayate Kirino:  Να πω την αλήθεια θα ήταν ουτοπικό να δω το League επαγγελματικά αυτήν τη στιγμή. Το έχω στην άκρη του μυαλού μου, προσπαθώ για το καλύτερο και όπου βγει. Αν δω ότι δεν υπάρχει μέλλον μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κοιτάξω να βρω άλλον τρόπο να καλύψω τις ανάγκες μου.

Πιστεύεις ότι το τουρνουά της Riot θα έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό;

Hayate Kirino: Βάσει του τελευταίου τουρνουά που διοργάνωσε η Riot στο Γκάζι όπου ήμουν παρών ως θεατής, πιστεύω ότι αυτήν τη φορά θα γίνει μεγαλύτερος χαμός. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει εκείνη την ημέρα, ελπίζω οι άνθρωποι της Riot που το διοργανώνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τη μανία των Ελλήνων με το League of Legends ώστε να λάβουν τα σωστά μέτρα και κυρίως να βρουν το σωστό μέρος για να γίνει το Event. Την τελευταία φορά έσπασαν οι πόρτες και γενικά επικρατούσε χάος, ελπίζω να έμαθαν από αυτό και να έχουμε ένα ομαλό Event για τους Fans και τους παίκτες. Μακάρι από αυτό το event να δείξουμε στην Riot πόσο δημοφιλές είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα ώστε να επενδύσει σε αυτό χορηγώντας τουρνουά σε Internet Cafe, όπως συμβαίνει τώρα και για να έχουμε πιο πολλά και πιο συχνά τέτοια events.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Hayate Kirino:  Το πρώτο μου μέλημα αυτήν τη στιγμή είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα σαν παίκτης. Είμαι Diamond 1 στους 50 πόντους στον EUW και προσπαθώ να φτάσω στο Challenger Tier και εκεί μετά από 2 φορές στο Challenger Tier του EUNE. Έπειτα θέλω να αναβαθμίσω το Stream σε όλους τους τομείς και φυσικά να κατακτήσουμε το τουρνουά της Riot με την ομάδα μου, την Void Gaming. Για το τελευταίο μπορώ να πω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να το πετύχουμε, με προπόνηση βέβαια. Η ατομική ικανότητα υπάρχει και περισσεύει, όλα στο χέρι μας είναι.

Έχεις να ευχηθείς κάτι για το μέλλον των eSports στην Ελλάδα;

Hayate Kirino: Εύχομαι να ξυπνήσουν πολλοί και να προωθήσουν περισσότερο τα eSports, ο καθένας με τον τρόπο του. Έτσι θα έχουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο στα eSports καθώς αυτά είναι το μέλλον. Γενικότερα στον κόσμο από τα eSports μπορούν να βγουν χρήματα με την κατάλληλη υποδομή, αρκεί να υπάρχουν τα χρήματα ώστε να μπορούν οι παίκτες να αφοσιωθούν και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι για να γίνουν καλύτεροι. Στην Ελλάδα αν συμβεί αυτό πολλοί θα μπορέσουν να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο καθώς υπάρχει ταλέντο, αλλά δεν υπάρχει κίνητρο.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου Μιχάλη και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στα σχέδιά σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πάσχα 2016 – Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΕΙΤΕ το τελευταίο ΒΑΡΥ ζεϊμπέκικο του Παντελή Παντελίδη !!