in

Ο Δήμαρχος Σερρών ζητά την ψήφιση νόμου για την υποχρεωτική θανάτωση των αδέσποτων!!!

Την οργισμένη αντίδραση φιλοζωικών σωματείων και της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προκαλούν οι νέες δηλώσεις του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη.

Κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του δημάρχου, ο Πέτρος Αγγελίδης, δήμαρχος Σερρών έκανε ξανά μία δήλωση που εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζει. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την αποψή του», ξεκίνησε λέγοντας ο Κος Αγγελίδης και συνέχισε υποστηρίζοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η νομοθεσία που εφαρμόζεται «σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης», σύμφωνά με την οποία, όπως λέει, τα ζώα που δεν υιοθετούνται, πρέπει να θανατώνονται.


aggelidis-mme
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης

Ο δήμος Σερρών που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό των αδέσποτων να πολλαπλασιάζεται διαρκώς, διαθέτει κυνοκομείο εδώ και 30 χρόνια. Μέσα στο καλοκαίρι επεκτάθηκε και στη δημιουργία χώρου επανένταξης ζώων.

Πρόκειται για χώρο έκτασης 4 στρεμμάτων, ο οποίος μέχρι τις αρχές του προηγούμενου μήνα, είχε δύο υπόστεγα και 600 σκυλιά! Σύμφωνα με συνέντευξη του υπευθύνου του κυνοκομείου Χρ. Γρηγοριάδη στο «Σερραϊκόν Θάρρος», ο χώρος άδικα κατηγορείται ως ανεπαρκής από τους φιλόζωους της περιοχής καθώς θα μπορούσε να φιλοξενεί 1.000 ζώα!

grigoriadis_xristos
Ο υπεύθυνος του κυνοκομείου Χρήστος Γρηγοριάδης

Κατανοεί κανείς πως ένας δήμος που έχει συγκεντρωμένα 600 σκυλιά μόνο στο δημοτικό του κυνοκομείο, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στους δημόσιους χώρους, σε πάρκα, πλατείες και γειτονιές.

Ωστόσο ο Κος Αγγελίδης πέρα από το να εκφράζει δικαιωματικά την άποψή του δεν έκανε απαρίθμηση μέτρων που έχει λάβει πέρα από την περισυλλογή και τον περιορισμό για την αναχαίτιση του διογκούμενου προβλήματος.

adespota_serres

Αλήθεια, πριν καταλήξει ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η… αποβίωση, έχει προβεί σε λήψη δοκιμασμένων μέτρων όπως:

  1. Καταγραφή και στείρωση του πληθυσμού των αδέσποτων
  2. Εκστρατεία διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, σε σχολεία και ΚΑΠΗ.
  3. Δημιουργία εποπτικού σώματος των δεσποζόμενων ζώων για ηλεκτρονική σήμανση προς αποφυγή εγκαταλείψεων.
  4. Επαγρύπνηση και έλεγχο για την ύπαρξη παράνομων εκτροφέων και διακίνηση ζώων εκτροφείων της «πίσω αυλής» ή μέσω του διαδικτύου από πολίτες εντός των ορίων του Δήμου του.
  5. Προώθηση με κάθε μέσο και τρόπο της ιδέας της υιοθεσίας αντί της αγοράς ζώων.
  6. Δημιουργία κινήτρων στους δημότες που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ζώα από τα αδέσποτα της περιοχής.
Κυνοκομείο Σερρών

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που έχουν λάβει άλλοι δήμοι με μικρότερο πρόβλημα και χωρίς την… δυναμική του κυνοκομείου των Σερρών. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο δήμο Καλαμάτας και Ηρακλείου Κρήτης που έχουν ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας για τον έλεγχο των δεσποζόμενων, τον δήμο Άμφισσας που κάνει έκπτωση 50% στους λογαριασμούς νερού σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα (για όσο ζει το ζώο) και αρκετούς δήμους της χώρας που προωθούν εκστρατείες ενημέρωσης και χρηματοδοτούν προγράμματα στείρωσης αδέσποτων.

kinokomeio_serron_big4
Κυνοκομείο Σερρων

Οι μέχρι στιγμής γνωστές ενέργειες του κτηνίατρου στο επάγγελμα Κου Αγγελίδη κατά το παρελθόν σύμφωνα με δημοσιεύματα του adespoto.gr ήταν:

  1. Μαζική συγκέντρωση στειρωμένων αδέσποτων από τον Φιλοζωικό Όμιλος Σερρών ΦΟΣ τον Φεβρουάριο του 2012 τα οποία μετέφερε και απελευθέρωσε σε ερημική περιοχή.
  2. Πρόσληψη κτηνιάτρου στο δημοτικό κυνοκομείο που δεν πραγματοποιούσε στειρώσεις και επεμβάσεις λόγω… αλλεργίας στα γάντια.
  3. Κονδύλια τα οποία είχαν δοθεί από αρμόδιους φορείς και φυσικά τους Σερραίους πολίτες και κάπου στην πορεία λοξοδρόμησαν.
  4. Εξοπλισμός και υγειονομικά υλικά που σάπιζαν ανεκμετάλλευτα.

Ο Κος Αγγελίδης φαίνεται πως βρήκε την «εμπνευσμένη λύση» προτείνοντας το κλασικό πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι! Μόνο που στην περίπτωση του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων ζώων σε ένα δήμο, το πρόβλημα δεν είναι στα ζώα αλλά στους δημότες! Αν οι ίδιοι δεν αποκτήσουν την υποχρεωτική παιδεία, το πρόβλημα θα διογκώνεται καθημερινά.

Αν τελικά επιτραπεί με νέα πιο «πολιτισμένη» νομοθεσία η υποχρεωτική ευθανασία στα ζώα που μένουν στα αζήτητα και οι πολίτες εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τα δικά τους και να τα αφήνουν αστείρωτα να αναπαράγονται, μήπως θα προτείνει να θανατώσουμε και εκείνους;

Δείτε το video με τις δηλώσεις:

Και η απάντηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Π.Φ.Π.Ο.:

«Επιτέλους βρέθηκε μετά από τόσα χρόνια προβληματισμών και αναζητήσεων η λύση για να μην έχουμε αδέσποτα.

Το ανακοίνωσε σήμερα δημόσια όλος καμάρι για την ευφυή πρότασή του ο κτηνίατρος Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Να τα στείλει όλα στον συνονόματό του Άγιο Πέτρο δια της πολιτισμένης, μας είπε, μεθόδου της ευθανασίας όλων των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται, δηλαδή της δολοφονίας τους πιο λαϊκά.

Θα εισηγηθεί είπε την πρότασή του στο Υπουργείο, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία στην Ελλάδα και να προσαρμοστεί με τις πολιτισμένες χώρες.

Στην Ελλάδα του 2016 με την κάθετη έκπτωση αξιών και ιδανικών, που μας οδήγησαν οι πολιτικές των τελευταίων 40 χρόνων, οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα και πολιτισμός ονομάζεται από το Δήμαρχο Σερρών η δολοφονία υγιών και αθώων εμβίων.

Ξεπερασμένοι θα μας πείτε τόσοι γίγαντες του παγκόσμιου πνεύματος που ονομάζουν πολιτισμό την προστασία και την φροντίδα των ζώων.

Σήμερα οι διάφοροι νάνοι της δημόσιας ζωής καταδεικνύουν την ευθανασία ως λύση στην εγκληματική ανευθυνότητα των νεοελλήνων απέναντι στα ζώα.

Να σκοτώνουμε τα θύματα λοιπόν και όχι τους θύτες.

Να προτείνει, συμπληρώνουμε εμείς, ο κ. Αγγελίδης ο κτηνίατρος, που έδωσε μάλιστα και κάποιο όρκο για να πάρει το πτυχίο του, να αλλάξουν και οι θεμελιώδεις αρχές δικαίου και να τιμωρούνται στο εξής τα θύματα αντί για τους δράστες.

Οι ευθανασίες, ως “λύση” του θέματος των αδέσποτων, καθώς και οι στειρώσεις των αδέσποτων χωρίς άλλα παράλληλα μέτρα, έχουν παγκόσμια αποτύχει παταγωδώς, όπου εφαρμόστηκαν είτε το ένα είτε το άλλο.

Σκότωσαν διαχρονικά εκατομμύρια αδέσποτα αλλά αυτά είναι πάντα και συνεχώς αυξανόμενα ανάμεσα μας.

Γιατί άραγε;

Η λύση είναι τόσο απλή και δοκιμασμένη με πλήρη επιτυχία στις χώρες, που δεν έχουν αδέσποτα.

Και λέγεται στείρωση του ιδιόκτητου ζώου συντροφιάς παράλληλα με την στείρωση του αδέσποτου, λέγεται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα των ιδιοκτητών για την σήμανση και την καταγραφή των ζώων τους και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων λέγεται κίνητρα για την στείρωση και αντικίνητρα για την μη απόκτηση ζώου από εκείνους που δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.

Λέγεται παιδεία κρατική μέσα στα σχολεία, λέγεται συνεχής ενημέρωση, λέγεται -για να το προεκτείνουμε και παραπέρα- όχι πώληση ζώων στα pet-shops και στις λαϊκές, κάθετη μείωση των εισαγωγών χιλιάδων νέων και ανεξέλεγκτων ζώων συντροφιάς κάθε χρόνο, λέγεται κτύπημα του παράνομου εμπορίου στη χώρα μας, λέγεται δραστική μείωση των εκτροφών από τους νόμιμους εκτροφείς.

Όλα τα άλλα λέγονται μια τρύπα στο νερό.

Αυτό είναι πολιτισμός κ. Αγγελίδη και όσοι άλλοι Δήμαρχοι της ΚΕΔΕ συντάσσονται με τις ευγενείς αυτές απόψεις.

Γι αυτό θα μείνετε κι εσείς και οι όμοιοί σας με την πρότασή στο χέρι.

Στην Ελλάδα του 2016 οι ανεύθυνες, οι στερούμενες λογικής, οι αήθεις και αμοραλιστικές αυτές προτάσεις δεν έχουν θέση, όσο και αν σκούζετε γιατί είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε σωστά την αρμοδιότητά σας αυτή.

Είπε και άλλα ωραία και έμπλεα υποκρισίας ο αγγελιοφόρος του θανάτου κ. Αγγελίδης, όπως ότι θα προστατέψει την δημόσια υγεία, που κινδυνεύει !!! από τα αδέσποτα και τους ακραίους (sic) φιλόζωους.

Θα του πούμε, να αφήσει τα ξεπερασμένα πολιτικάντικα γιατί η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την πείνα και την ανέχεια 7 χρόνων αφαίμαξης των εισοδημάτων του λαού, από τα φάρμακα που δεν έχει, από τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν, από τα φαγητό που δεν έχει να δώσει στα παιδιά του και όχι από τα ζώα και εκεί να στρέψει τα φιλάνθρωπα αισθήματά του.

Αλλιώς ακούγεται ψεύτικος, γραφικός, παλαιοκομματικός και ακραίος.

Αυτός και οι όμοιοί του και όχι οι πολίτες, που έχουν αρχές και ιδανικά και που σέβονται κάθε ζωή δίπλα μας.

Ανθρώπινη ή μη.

Περαστικά

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

Video: Πώς να ψήσετε τη γαλοπούλα με ένα Ford Mustang.

Μπακογιάννη: «Δε θα μας δώσουν τέταρτο μνημόνιο, θα μας διώξουν από το ευρώ»