in

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΓΩ

ΥΛΙΚΑ

αραβοσιτελαιο – 200 ml
χυμο πορτοκαλι – 380 ml
ζαχαρη καστανη – 200 γρ
αλευρι φαριν απ – 500 γρ
μπεικιν παουντερ – 2 κ.γλυκου
Σταφιδες μαυρες – 80 γρ
μηλα κοκκινα τριμμενα – 570 γρ
τζιντζερ – 1 κ.γλυκου
κανελα σκονη – 1 κ.σουπας
γαρυφαλλο σκονη – 1/4 κ.γλυκου
Ξυσμα πορτοκαλιου – απο 1 πορτοκαλι
ξυσμα λεμονιου – απο 1 μικρο λεμονι
αλατι – 1/4 κ.γλυκου


Εκτέλεση
Σε βαθυ μπολ ριχνουμε το αραβοσιτελαιο με τη ζαχαρη και ανακατευουμε ζωηρα με τον αβγοδαρτη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.

Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα απο πορτοκαλι και λεμονι και τα υπολοιπα μυρωδικα.

Ανακατευουμε και προσθετουμε τα τριμμενα μηλα.

Ανακατευουμε και παλι προσθετοντας λιγο λιγο αλευρι με τον χυμο πορτοκαλιων.(το μπεικιν το εχουμε ανακατεψει μεσα στο αλευρι)

Τελος προσθετουμε τις σταφιδες και ανακατευουμε πολυ καλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νηστίσιμη Συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες!

Πίτσα με ένα θεϊκό ζυμάρι!