in

Νηστίσιμη Συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες!

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό γαρίδες
2 κούπες κριθαράκι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 κουταλιές σούπας ντομάτα (κονκασέ ή χυμό)
αλάτι, πιπέρι
λιγο μπούκοβο, λίγους κόκκους μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης
ψιλοκομμένο μαιδανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβεις το φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά να γυαλίζει.

Προσθέτεις το σκόρδο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπούκουβο και τους κόκκους από το μπαχάρι και τσιγαρίζεις λίγο ακόμη να βγάλουν τα αρώματά τους.

Στη συνέχεια βάζεις τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μαγειρεύεις για ένα λεπτό ακόμα. Τώρα ρίχνεις και το κριθαράκι (μανέστρα) στη κατσαρόλα να λαδωθούν καλά και να απορροφήσουν τα αρώματα.

Τέλος βάζεις τη ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύεις καλά. Μεταφέρεις το μίγμα σε ένα πυρέξ (γάστρα, ταψί ότι έχεις) και προσθέτεις 5 κούπες βραστό νερό και με ενα πιρούνι ¨σπας¨ το κριθαράκι και πασπάλίζεις με λίγο μαιδανό.

Βάζεις το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά.Εντωμεταξύ καθαρίζεις τις γαρίδες (και γάπαρη να χρησιμοποιήσεις πάλι νόστιμο θα είναι).

Αφήνεις το κεφάλι της γαρίδας και την ουρά σε μερικές για να στολίζεις το πιάτο.Μόλις περάσει το δεκάλεπτο βγάζεις το πυρέξ και αραδιάζεις τις γαρίδες. Ψήνεις για 10 λεπτά ακόμη να ρουφήξει τα υγρά του και γίνει το κριθαράκι και οι γαρίδες.

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκιες γαρίδες, γάμπαρη ή και κατεψυγμένες γαρίδες

Tip 2: Μπορεις να συνεχίζεις το μαγείρεμα στη κατσαρόλα αν δε θέλεις να το βάλεις στο φούρνο, απλά θέλει συχνό ανακάτεμα. Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μηλοπιτάκια (νηστίσιμα)

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΓΩ