in

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μην ψάχνεις να βρεις συνενόχους -«Παρών» και καταγγέλλει η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία για τις παροχές

Σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παροχή προς τους συνταξιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι στο 3ο μνημόνιο οι όποιες πρωτοβουλίες συμφωνούνται με τους δανειστές, ενώ ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρας «να μην ψάχνει να βρει συνενόχους».


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:
«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

»Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

»Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

»Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

»Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας.»

Προς «παρών» καταγγελτικό προσανατολίζεται η ΝΔ

Η αρχική απόφαση της ΝΔ ήταν να ψηφίσει τον «μποναμά» Τσίπρα στους συνταξιούχους. Ωστόσο, μετά τη νέα τροπή που έλαβε η υπόθεση και τη σθεναρή αντίδραση των δανειστών να ξεκινήσει η Ελλάδα παραχολογία πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά και να παγώσει η απόφαση του Eurogroup για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η ΝΔ άλλαξε στάση

Τα τηλέφωνα ανάμεσα στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, «πήραν φωτιά» από το απόγευμα της Τετάρτης. Ταυτόχρονα έγινε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην Αθήνα, με τα άλλα στελέχη του κόμματος  της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τάσσονται υπέρ του «ναι» στην ονομαστική ψηφοφορία και άλλους να τοποθετούνται υπέρ της αποχής ή και του «παρών» για να μη δώσουν πάτημα στις λαϊκίστικες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Ολα δείχνουν, προς το παρόν, ότι οι διαβουλεύσεις που είχε ο κ. Μητσοτάκης με το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κόμματός του κατέληξαν στην απόφαση να ψηφίσουν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για τον «μποναμά» Τσίπρα και να καταγγείλουν τόσο τις μεθοδεύσεις όσο και τον κίνδυνο να μπει εκ νέου η Ελλάδα σε τροχιά ρήξης με τους δανειστές.

Ταραχή στα κόμματα για τον «μποναμά» Τσίπρα -ΠΑΣΟΚ «ναι», «παρών» η ΝΔ

Σοκ στη Λάρισα: Κοριτσάκι έγραψε σε έκθεση στο σχολείο ότι τη βίαζε ο νονός της