in

Η Μέρκελ κάνει γεωπολιτική στροφή προς το σουνιτικό Ισλάμ

Το Βερολίνο μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές ψάχνει την θέση του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Τα πρώτα σημάδια προώθησης μιας ανεξάρτητης από τις ΗΠΑ εξωτερικής πολιτικής έγιναν ορατά κατά την διάρκεια της προ ημερών επίσκεψης της γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen στην Σαουδική Αραβία και Ιορδανία. Γερμανία και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν σε στενή συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών, συνεργασία η οποία περιλαμβάνει συμμετοχή γερμανών αξιωματικών στην δημιουργία του κέντρου «Islamic Military Counter Terrorism Coalition» και στην εκπαίδευση σαουδαράβων αξιωματικών στην Ανωτάτη Σχολή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας. Στο κέντρο «Islamic Military Counter Terrorism Coalition» συμμετέχουν 40 σουνιτικές χώρες πολλές εκ των οποίων  εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν τζιχαντιστές, ενώ άλλες υποστηρίζουν την Σαουδική Αραβία στον παράνομο πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Υεμένης. Ένας πόλεμος που διεξάγεται κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον (μέχρι στιγμής) και με αμερικανικά και γερμανικά όπλα. Η επίσκεψη της von der Leyen στην Ιορδανία συνοδεύτηκε με την παράδοση 50 αρμάτων μάχης Marder στις ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις, με την δρομολόγηση αγοράς από το Αμάν αρμάτων μάχης Leopard 2, καθώς και με συμφωνία για συνεργασία σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας.

Η στρατικοποίηση της Μέσης Ανατολής και κυρίως η στρατικοποίηση των σουνιτικών χωρών της Αραβικής Χερσονήσου και της Ανατολικής Αφρικής (Νότιο Σουδάν) αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Βερολίνου για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική μακριά μεν από τα μονοπάτια της Ουάσιγκτον προς όφελος δε του σιωνιστικού χρηματοπιστωτικού και πετρελαϊκού παγκόσμιου συστήματος. Υπενθυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα η Μέρκελ προώθησε την απόσχιση του Νοτίου Σουδάν από το Σουδάν δημιουργώντας έτσι εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στην χώρα. Η γενεσιουργός αιτία της απόσχισης ήταν τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου αυτής της περιοχής. Με την απόσχιση το αντιδυτικό Σουδάν με πρωτεύουσα το Χαρτούμ απώλεσε τον έλεγχο του 75% των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Κοιτάσματα τα οποία τώρα ανήκουν στο Νότιο Σουδάν με πρωτεύουσα την πόλη Γιούμπα. Η απόσχιση αυτή εξουδετέρωσε επίσης τους κινεζικούς  σχεδιασμούς, αφού η Κίνα είναι σύμμαχος και συνεργάζεται με το Χαρτούμ και έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην χώρα αυτή. Ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει μπορεί να αιματοκυλήσει και γειτονικές χώρες όπως την Κένυα και την Ουγκάντα, οι οποίες έχουν εσωτερικά φυλετικά προβλήματα, και να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση όλη την Ανατολική Αφρική. Σε αυτή την στρατικοποίηση της Αραβικής Χερσονήσου και της Ανατολικής Αφρικής κυρίαρχο ρόλο παίζει η γερμανική πολεμική βιομηχανία, λαμβανομένου υπόψη ότι οι σουνιτικές βασιλικές δικτατορίες του Αραβικού Κόλπου συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραλήπτες αμυντικού υλικού από την Γερμανία.


Η υποστήριξη του Βερολίνου προς τις σουνιτικές χώρες της Αραβικής Χερσονήσου και της ανατολικής αφρικανικής ηπείρου, μια υποστήριξη που μετά την εκλογή Τραμπ φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, σημαίνει εκ παραλλήλου υποστήριξη της πιο ακραίας μορφής του Ισλάμ, του σουνιτικού βαχαμπισμού. Ο σουνιτικός βαχαμπισμός είναι ο ιδεολογικός μέντορας των τζιχαντιστών και πολλές εκ των 40 χωρών που συμμετέχουν στο «Islamic Military Counter Terrorism Coalition» υποστηρίζουν διαπρύσια αυτή την τρομοκρατική μορφή του Ισλάμ. Η επέκταση της στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης του Βερολίνου προς αυτές τις σουνιτικές χώρες είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της θέσης της Γερμανίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Πολύ σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες επιθετικών δραστηριοτήτων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, πιθανότατα στην Λιβύη και στο Σουδάν, καθώς και εντατικών διπλωματικών επεμβάσεων σε χώρες της Ασίας και Αφρικής, παρεμβάσεις που θα συνδυάζονται και με προμήθειες οπλικών συστημάτων. Γίνεται σαφές ότι τον πυρσό της «διπλωματίας των κανονιοφόρων» τον παραλαμβάνει από τον Ομπάμα η πρώην κομμουνίστρια Μέρκελ, αφού με την πολιτική της τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει περίτρανα την ικανότητα της ως λαμπαδηδρόμου του διεθνούς Σιωνισμού.

Elettra τη λένε και όλοι κλαίνε…

Ο Σύριζα «ξεπλένει» τους εργατοπατέρες της ΔΕΗ: Το Δημόσιο δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το φαγοπότι 32 εκατομμυρίων ευρώ!