in

Κραυγή αγωνίας στην Σάμο – Σε λίγο οι μετανάστες θα είναι περισσότεροι απο τους Έλληνες!

«Ούτε ένας» πρόσφυγας ή παράνομος μετανάστης δεν θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά, βάσει της συμφωνίας επαναπροώθησης που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ και την Τουρκία!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στα νησιά και όσοι θα αφιχθούν από τα αφύλακτα σύνορα σε αυτά το επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκλωβιστούν μόνιμα στα νησιά αλλάζοντας προοπτικά την πληθυσμιακή σύνθεσή τους.


Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα στις ομιλίες των αρμοδίων φορέων στο μεγάλο συλλαλητήριο των κατοίκων της Σάμου (δεν υπήρξε ούτε ένας εκρπόσωπος της ΝΔ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε του ΠΟταμιού…) στο οποίο διαβάστηκε επιστολή του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου περιγράφηκε η τραγική κατάσταση από τον δήμαρχο Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για δυσβάσταχτο βάρος στους Σάμιους. «Από τη Σάμο έχουν περάσει από πέρυσι πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο χοτ-σποτ που, παρά την άρνηση του δήμου -και την διακοπή εργασιών που ζήτησε- η κυβέρνηση επέβαλε να φιλοξενηθεί σε δημόσιο χώρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.500 άνθρωποι.

Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια αναλογία! 6.000 μόνιμοι κάτοικοι και 2.500 πρόσφυγες/μετανάστες!

Η περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο μας, προξενεί από ερωτηματικά σε όλους μας, έως όμως και θυμό σε ανθρώπους που ζουν από κοντά το πρόβλημα και, αρκετοί μάλιστα, συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή του με πραγματικό ανθρωπισμό και γνήσιο αλτρουισμό’, είπε ο δήμαρχος Σάμου και έκανε λόγο για απουσία Κυβέρνησης, που τάζει, αλλά στο τέλος δεν κάνει τίποτε”, σημείωσε.

Πρόθεσε δε πως «σε ένα χώρο που, στοιχειωδώς και πάλι, δε μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 750, 2.500 άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, νοοτροπιών, πολιτισμικής ταυτότητας και καταγωγής, στοιβάζονται υπό κακές και άθλιες συνθήκες.

Μήνες τώρα. Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική, υγειονομικές αρχές, όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν υπερβάλει εαυτούς εδώ και καιρό.

Όσο κι αν καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όση αυταπάρνηση και να δείξουν, είναι φανερό σε όλους ότι δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και τον καθημερινό κίνδυνο που υπάρχει».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι “το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί, η κοινωνική αντοχή εξαντλείται, η τοξικότητα αυξάνεται. Εξάλλου τα σοβαρά πρόσφατα επεισόδια αυτό δείχνουν: Ο τουρισμός, η βασική πηγή εισοδήματος για το νησί μας, το 85% του ΑΕΠ μας, υπέστη σοβαρό πλήγμα. Με νύχια με δόντια μειώθηκε η μεγάλη ζημιά. Το 2017 είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη χρονιά για όλους τους επαγγελματίες, για όλους τους εργαζομένους για την προοπτική όλων”.

Το νησί, αναμένεται να δεχθει μέχρι το τέλος του χρόνου άλλους 500 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέχρι το Πάσχα αν “χαλαρώσουν”, έστω και ελάχιστα οι Τούρκοι τις ροές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, μουσουλμάνοι στο σύνολό τους θα ξεπεράσουν πληθυσμιακά τους γηγενείς Ελληνες στην πόλη.

Μόλις κυκλοφόρησε απόσπασμα από το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη ανήμερα των γενεθλίων του

Προκαλεί ο Ζουράρις: Θέλω πολλά τζαμιά στην Ελλάδα