in

Κοτόπιτα με κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος

Κοτόπιτα με κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος

Τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Από τις πιο αγαπημένες μου πίτες!!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (βρασμένο ή ψητό ξεψαχνισμένο) σε μικρά κομματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Όταν τσιγαριστούν καλά όλα μαζί, ρίχνουμε τα τυριά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 3′. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την κρύα γέμιση ομοιόμορφα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε το αυγό με 4 κ. σ. ελαιόλαδο, τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και αλείφουμε την επιφάνεια της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.
http://kouzinomageiremata.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοτόπουλο-μπουκιές με μανιτάρια και πιπεριές

Τελική ευθεία για εκλογές: Δόθηκε η παραγγελία για τους φακέλους – Δεν αντέχει η κυβέρνηση – Δήλωση-«βόμβα» από Βούτση για κάλπες