Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Κέικ φλαούνας

Ένα λαχταριστό κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας μαχλέπι και μαστίχα.  Φτιάξτε το και δεν θα μείνει ψίχουλο. Μία εύκολη πρόταση και για όσους δυσκολεύονται να ανοίξουν φύλλο!

 



Συστατικά

  • 3 φλ. αλεύρι Φαρίνα,
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 10 κόκκους μαστίχα,
  • 20 κόκκους μαχλέπι,
  • 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι καλά γεμάτο δυόσμο αποξηραμένο,
  • 1 φλ. σταφιδάκια,
  • 6 αυγά,
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • ½ φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο),
  • ½ φλ. βούτυρο λιωμένο,
  • 6 καλά γεμάτες κουταλιές (300γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
  • 1 φλ. χαλλούμι ωρίμανσης, τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
  • 2 κουταλιές σησάμι (για το πασπάλισμα).

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C, λαδώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και διάμετρο 24-26εκ.

  •  Βήμα 2

    Βάζετε τη μαστίχα, το μαχλέπι και 1 κουταλιά ζάχαρη σε ένα γουδί ή σε ένα μικρό μπλέντερ. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.

  •  Βήμα 3

    Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το μίγμα μαστίχας – μαχλέπι, τα σταφιδάκια και ανακατεύετε.

  •  Βήμα 4

    Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα και να ασπρίσει.

  •  Βήμα 5

    Χαμηλώνετε την ταχύτητα και βάζετε το λάδι, το βούτυρο και το γιαούρτι.

  •  Βήμα 6

    Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το χαλλούμι, το κεφαλοτύρι, το δυόσμο και τα προσθέτετε στο μίγμα.
    Βάζετε κουταλιά – κουταλιά και το μίγμα αλευριού.

  •  Βήμα 7

    Σταματάτε το μίξερ και μαζεύετε το κέικ από τα τοιχώματα του μίξερ. Ξαναχτυπάτε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα του κέικ.

  •  Βήμα 8

    Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σησάμι. Ψήνετε για 35-40 λεπτά.

  •  Βήμα 9

    Για να δείτε ότι είναι ψημένο μπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο του κέικ, αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πανακότα σοκολάτας

Γαλακτομπουρεκάκια με άρωμα πορτοκαλιού! – Δε μπορείς να μη τα δοκιμάσεις…

Back to Top
close

Ad Blocker Detected!

Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock για να συνεχίσετε!

How to disable? Refresh