in

Και γλυκό και πικρό ! Αγαπημένο γλυκό περγαμόντο… το αρωματικό

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπέροχο χρώμα, γεύση και άρωμα μοναδικά!


Υλικά
700 γρ φλούδες
1 κιλό ζάχαρη
2 φλ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση
Πλένω τα φρούτα μου καλά και ξύνω στον τρίφτη στο ψιλό μέρος. Κόβω στα τεσσερα . Ξεπλένω τις φλούδες μου και τυλίγω σφιχτά ρολακια στερεώνοντας με οδοντογλυφιδες.

Ξεκινάω να ξεπικριζω.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βραση ρίχνω τις φλούδες και βράζω για 5 λεπτά.

Αλλαζω το νερό και ακολουθώ άλλες δύο φορές αυτή τη διαδικασία.
Μετά το τρίτο ξεπικρισμα βάζω τις φλούδες μου σε κρύο νερό σε μια λεκανιτσα.

Αλλαζω τρία τέσσερα νερά ( αφήνω περίπου 6 ώρες).
Αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και στραγγίζω τις φλουδιτσες μου από το περισσειο νερό όσο μπορώ.

Ετοιμάζω το σιρόπι μου. Βράζω το νερό με τη ζάχαρη 4-5 λεπτά περίπου και προσθέτω το φρούτο.
Βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφήνω όλη νύχτα να τραβήξει σιρόπι το γλυκό μου και να “αμολυσει” τα υγρά του. Δένω πάλι το σιρόπι μου την επόμενη μέρα,προσθέτω το λεμόνι και τη γλυκόζη στο τέλος.

Ένα μικρό τιπ από Εφη Καραπουλακη
Σε όλα τα εσπεριδοειδή αντί να τριψεις την φλούδα την καθαρίζεις με πιλερ όπως τα καρότα η τα αγγουράκια και το αποτέλεσμα είναι αντί για αυτή την τραχιά και άγρια όψη βλέπεις μόνο μια γυαλάδα στην επιφάνεια της φλουδας και είναι και πιο εύκολο και γρήγορο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όσο πιο συχνά πηγαίνεις για μπύρες, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι

Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης