in

Η ισλαμική τρομοκρατία ξαναχτυπά: Κώδωνας κινδύνου από την ΕΥΠ και τον ευρωπαίο συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης

Ολοένα και πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις και τα σήματα κινδύνου για νέες πολύνεκρες επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών κατά ανυποψίαστων πολιτών σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

Αρχικά, η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσιεύει απόρρητα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ , τα οποία κάνουν λόγο για ισλαμιστές στα Βαλκάνια και προσηλυτισμό τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές σε: “μυστική έρευνα που διεξάγεται στη Βοσνία για 40 πολίτες αραβικής καταγωγής που έχουν σχέση με δίκτυα της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας κι υπάρχει εκτίμηση ότι στην συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν εν δυνάμει τρομοκρατικοί ισλαμικοί πυρήνες“. Ακόμη, επισημαίνεται ότι: “παρουσιάζεται ενίσχυση των δραστηριοτήτων ισλαμικών πυρήνων (προσηλυτισμός, στρατολόγηση, εκπαίδευση) που δρουν υπό το κάλυμμα θρησκευτικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και αφετέρου προσπάθειες των εκπροσώπων του ριζοσπαστικού Ισλάμ (ουαχαμπίτες) για ενίσχυση του ρεύματός τους εντός των “ισλαμικών κοινοτήτων”.


Τέλος, και σημαντικότερο στα δελτία αναφέρεται ότι: “στελέχη πολιτιστικού κέντρου στην Ελλάδα εντείνουν τις προσπάθειές τους για προσηλυτισμό μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων πολιτών και προτίθενται να αναθέσουν σε ιδιωτική εταιρεία τη διενέργεια δημοσκόπησης σχετικά με το τι ακριβώς θα ενδιέφερε τους Έλληνες να μάθουν για το Ισλάμ. Η δραστηριότητα αυτή, εκτός από τον προσηλυτισμό Ελλήνων, επιδιώκει στην αφύπνιση του θρησκευτικού φρονήματος των μουσουλμάνων αλβανικής και αιγυπτιακής καταγωγής, τους οποίους επιχειρεί να προσελκύσει στους κόλπους του“.

Την ίδια στιγμή την τρομακτική προειδοποίηση, ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί ξανά στην Ευρώπη, διατύπωσε ο Συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ.

Με τους τζιχαντιστές να είναι αντιμέτωποι με ολοένα μεγαλύτερες δυσκολίες, αλλά και με το φάσμα της ήττας στη Συρία και το Ιράκ, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν σε ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ, προειδοποιώντας ότι οι επόμενες ενέργειες του ISIS εναντίον της Ευρώπης μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, κυβερνοεπιθέσεις, ή ακόμη και τη χρήση χημικών όπλων. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί με βεβαιότητα πόσοι τζιχαντιστές βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη και σχεδιάζουν επιθέσεις. Έκθεση της Europol, που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνει λόγο για δεκάδες. «Το υλικό χαλιφάτο (…) καταρρέει, αλλά έχουμε ακόμη το εικονικό χαλιφάτο, που επιτρέπει στην οργάνωση να διευθύνει επιθέσεις», ανέφερε ο ντε Κερσόβ.

Στην έκθεσή της, η Europol επισήμανε ότι στο άμεσο μέλλον υπάρχει κίνδυνος να γίνουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές που έχουν διαπραχθεί ήδη: από ομάδες που θα χρησιμοποιούν αυτόματα τουφέκια εφόδου και θα έχουν ζωστεί με εκρηκτικά, ή πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσουν μαχαίρια ή αυτοκίνητα σαν όπλα.

Κατά την ίδια υπηρεσία, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να παρεισφρήσει σε κοινότητες σύρων προσφύγων στην Ευρώπη και να εντείνει ή να εκμεταλλευτεί την εχθρότητα έναντι των μεταναστών σε χώρες όπως είναι η Γερμανία. Κατά τον Κερσόβ, υπάρχει ο κίνδυνος τα μέλη του ISIS να μεταφέρουν τακτικές όπως η χρήση αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες, κάτι που κάνουν πολύ συχνά στη Συρία και στο Ιράκ, στην Ευρώπη.

Η ΕΕ, είπε, «εργάζεται εντατικά» για να αντιμετωπίσει χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και ακόμη και πυρηνικές απειλές, πάντως πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κάποιον «έντονο κίνδυνο» παρά τα στοιχεία πως οι τζιχαντιστές πειραματίζονται με βιολογικά και χημικά όπλα στο Ιράκ και στη Συρία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.

Ο μόνος ρατσισμός… αυτός κατά των Ελλήνων!

Έλεος! Λαθρομετανάστες κακοποίησαν την φώκια – σύμβολο της Σάμου, Αργυρώ