in

Γαλακτομπουρεκάκια ατομικά !!!!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 μικρό λεμόνι ξύσμα
Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατευοντας με σύρμα
Σε μπολακι αναμιγνύουμε
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κορν φλάουρ
2 βανίλια
και μολις αρχίζει το βράσιμο το ρίχνω.
Ανακατεύω συνεχώς να
πάρει μια βράση και μόλις δω κορυφές από το σύρμα να στέκονται είναι σχεδόν έτοιμο (εγώ το κρατάω ένα λεπτό ακόμα να σφίξει λίγο πιο πολύ) το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το 50 γρ βούτυρο γάλακτος .
Βγάζει περίπου 15-20 ατομικά (τα πακέτα , φύλλο κρούστας, συνήθως έχουν 15 αν θέλετε πάρτε δύο να μην μείνετε).
Διπλώνουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα βουτυρώνονταν (150-200 λιωμένο γάλακτος σε μπολάκι) σε κάθε δίπλωμα,
βάζω 1½ κ.σ (θα το δείτε στο δίπλωμα) κρέμα διπλώνω πρώτα τα πλαϊνά κ το τυλίγω σε ρόλο όχι πολύ σφιχτά.
Τοποθετήστε τα κολλητά σε πυρέξ ώστε να γεμίσει τελείως οποίο σκεύος χρησιμοποιήσετε.
Πάλι από πάνω βούτυρο ένα ψέκασμα  με νερό 40-50 λεπτά σε 180 με αέρα. Όταν ροδίσει καλά, βγάλτε το.

Σιρόπι κρύο μόλις βγει από το φούρνο


Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κ.σ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλα
2 κ.σ λεμόνι
Να βράσει 7 λεπτά, αποσύρουμε, ρίχνουμε το λεμόνι αφήνοντας να κρυώσει.

Συνταγή από Sakis Dionissis Fotinakis‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η κρυφή ΑΛΩΣΗ της πατρίδας μας: 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Ελλάδα…

Η κρέμα που μπορεί να την φάς κατευθείαν ή και να γίνει γέμισμα για όλα τα γλυκά!