in

Η φωτογραφία του μωρού της που ανέβασε στο facebook, έκρυβε έναν θανάσιμο κίνδυνο. Λίγες μέρες αργότερα, συνέβη το μοιραίο…

Η βασική υποχρέωση του κάθε γονιού είναι να εξασφαλίσει την προστασία και την ευημερία των παιδιών του. Η Holly Wagner από τη Λουιζιάνα πίστευε ότι είχε εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση κατά την οδήγηση με τους γιους της, τον 3χρονο Connor και τον 11 μηνών Cameron. Και τα δύο αγόρια ήταν δεμένο με ζώνες ασφαλείας όπως πάντα. Η Holly όμως δεν είχε επίγνωση για ένα σφάλμα που αργότερα θα αποδεικνυόταν μοιραίο.

1


Στις 27 Απριλίου του 2013, ο σύντροφος της Holly οδηγούσε έχοντας τα δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι παραβίασε ένα σήμα στοπ, πάτησε δυνατά τα φρένα.

Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά: οι συνέπειες ήταν αναπόφευκτες. Έγινε μια σύγκρουση με ένα άλλο αυτοκίνητο, έχοντας ως αποτέλεσμα ο φίλος της και τα δύο αγόρια να τραυματιστούν σοβαρά. Η Holly ήταν στο σπίτι όταν έλαβε την τραγική είδηση ​​από την αστυνομία. Στο νοσοκομείο, έμαθε ότι ο φίλος της και το μεγαλύτερο παιδιά θα επιβίωναν.

2

Οι τραυματισμοί του μικρού Cameron ήταν πολύ πιο σοβαροί. Κατά την σύγκρουση, η ασφάλεια από το κάθισμα του αυτοκινήτου είχε σπάσει, με αποτέλεσμα το μωρό να εκτοξευτεί από το αυτοκίνητο. Ο Cameron υποβλήθηκε σε έκτακτα χειρουργεία αμέσως μετά το ατύχημα, αλλά η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη.

3

Οι γιατροί παρουσίασαν στην Holly την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της: είτε να παρακολουθεί το μωρό της να πεθαίνει παρά την μηχανική υποστήριξη ή να σταματήσει την υποστήριξη της ζωής για να τερματίσει το μαρτύριό του τώρα. Η μητέρα ήταν συγκλονισμένη και συμφώνησε να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη, αλλά ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί τον γιο της να υποφέρεοι. Στις 13 Μαΐου, ο μικρός Cameron έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Holly.

4

Holly έμαθε από την αστυνομία τι είχε τελικά προκαλέσει το θάνατο του γιου της: η πόρπη του καθίσματος αυτοκινήτου ήταν πολύ ψηλά, ο ιμάντας ήταν πολύ χαλαρός, και το ίδιο το κάθισμα ήταν πολύ μεγάλο για το μωρό της.

Αλλά το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι το μωρό καθόταν με το κάθισμα να κοιτάζει προς το παρμπρίζ. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις δυνάμεις πρόσκρουσης λόγω του μεγέθους των κεφαλιών τους. Τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών πρέπει πάντα να δένονται προς τη μεριά του καθίσματος του αυτοκινήτου. Έτσι εξασφαλίζεται ότι σε περίπτωση μιας σύγκρουσης, η επίδραση θα κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

5

Μερικές εβδομάδες πριν από το τραγικό ατύχημα, η Holly είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία που δείχνει τον γιο της να κάθεται στο ακατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου. Κανείς δεν παρατήρησε το λάθος ή δεν προειδοποίησε τη μητέρα, που πίστευε ότι έκανε τα πάντα σωστά.

6

Σήμερα, η Holly έχει δεσμευτεί να γλιτώσει άλλους γονείς από τον πόνο που βίωσε. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πώς πρέπει να μεταφέρονται τα παιδιά σωστά, παρέχει συμβουλές και δίνει συνεντεύξεις.

Δυστυχώς, πολλοί γονείς εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια λάθη, όσον αφορά τη σωστή ασφάλεια των παιδιών τους στο αυτοκίνητο και ως προς την επιλογή κατάλληλου παιδικού καθίσματος. Είναι απολύτως απαραίτητο να είναι όλοι καλά πληροφορημένοι: κανένας γονιός δεν πρέπει ποτέ να χάσει ένα παιδί από ένα τέτοιο λάθος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα του πατέρα του Μάριου Ιωαννίδη για τον… ψεύτικο τραυματισμό του! Ποιον κατηγορεί δημοσίως;

Το πρώτο περιστατικό για το «Survivor»: Στο νοσοκομείο τηλεθεατής με καρδιακό επεισόδιο μετά το αγώνισμα γιατί…