in

Εύκολα και ζουμερά ψωμάκια με ζάχαρη που μοσχοβολάνε βούτυρο

Υλικά
• 500 κιλό αλεύρι
• Ένα φακελάκι μαγιά
• 210 ml γάλα
• 2 αυγά
• 30 γρ ζάχαρη
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 80 γρ. βούτυρο
• βούτυρο
• ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το γάλα, το μέλι , τη ζάχαρη και τα αυγά.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και ζυμώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη τη ζύμη να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο ψωμάκι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι , σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αφού φουσκώσουν χαράσσουμε με ψαλίδι κάθε ψωμάκι, βάζουμε στην εγκοπή ένα κομμάτι βούτυρο και ρίχνουμε ζάχαρη.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας τέλειες σπιτικές πίτες με γιαούρτι

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα