in

Εξαιρετική Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια και σταγόνες σοκολάτας

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ελαφρύ
1 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2 μέτρια πορτοκάλια το ένα με τη φλούδα και το άλλο χωρίς τη φλούδα αλεσμένα όχι πολύ λιωμένα…
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι γάλα
60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι πολύ καλά να ασπρίσει… Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε συνεχώς.. στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder λίγο λίγο και το γάλα..

τέλος προσθέτουμε τα πορτοκάλια τα αλεσμένα και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μαρίζ.. αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά…

εγώ την έψησα στους 150 γιατί ο φούρνος μου είναι πολύ δυνατός…. Μοσχομυρισε ο κόσμος είναι υπέροχο γλυκό πού αλήθεια είναι το κάνω πρώτη φορά δεν το έχω ξανά επιχειρήσει.. άρεσε πολύ σε όλους…

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και γλάσο σοκολάτας να το στολίσουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καρύδες ( Ινδοκάρυδο) Πολύ εύκολο και γρήγορο!!

Γλυκό κουταλιού Βύσσινο με κονιάκ και σπιτική βυσσινάδα ιδανικό για το γαρνίρισμα παγωτών και όχι μόνο