in

Εξαφανισμένη η ΤΗΚ: Ελληνικά & Ισραηλινά μαχητικά «μπλόκαραν» τους Τούρκους – Δείτε εικόνες

Σκύλιασαν οι Τούρκοι λόγω ΗΝΙΟΧΟΥ και κάνουν ότι μπορούν για να κλέψουν τις εντυπώσεις, αλλά μάταια.

Η Ελληνική ΠΑ εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά μαζί με τους συμμάχους της, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει ένα διττό μήνυμα μαζί με το Ισραήλ.


Η άσκηση Ηνίοχος εξελίσσεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε ότι: «Εκτός από τα F-16 αναζητούμε το καινούριο αεροπλάνο της Ελλάδας. Η δήλωση του Κογκρέσου βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχολιάζοντας τις ενοχλήσεις της Τουρκίας για τις πτήσεις του «Ηνίοχου», τόνισε πως: «Το μήνυμα που περνάμε είναι ότι επιχειρούμε σε όλο τον εναέριο χωρο. Είναι Ελληνικός, ασκούμε το δικαίωμα μας χωρίς να πρέπει να ενοχλείται κάνεις».

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Μάλιστα Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν αναφορές στην συγκεκριμένη άσκηση, όπου σχολιάζουν με διθυραμβικό τρόπο την Ελληνική ΠΑ.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Με την τουρκική πολεμική αεροπορία να είναι εξαφανισμένη λόγω της έντονης δραστηριότητας των μαχητικών που έλαβαν μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2019» που διοργάνωσε η Ελλάδα, η Τουρκία έδωσε το δικό της μήνυμα μέσω άσκησης των αμφίβιων δυνάμεών της.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση απόβασης σε παραλία στον κόλπο της Σμύρνης.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Η ελληνική αντίδραση σε αυτό το σενάριο είναι η καλύτερη δυνατή σύμφωνα με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε. Το κύριο πρόβλημα έγκειται όμως στο μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και στην εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια.

Για αυτό, τον κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η σωστή ενημέρωση για τις κινήσεις των Τούρκων και η δράση των εφέδρων μας, οι οποίοι αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Εφόσον οι έφεδροι μας, στα νησιά αυτά, ειδοποιηθούν έγκαιρα και προσέλθουν στις τοπικές στρατιωτικές μονάδες μαζί με τα στελέχη μας, θα κάνουν θαύματα ώσπου να φτάσουν οι ενισχύσεις από την ηπειρωτική χώρα.

Ότι και να κάνουν όμως οι Τούρκοι οι ΕΔ είναι πάντα έτοιμες να απαντήσους στις προκλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Master chef spoiler: Ποιο από τα μεγάλα φαβορί φεύγει σήμερα;

Ο Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος που έφερε το τέλος της γερμανική επέλασης μόλις με πέντε άντρες