in

Ένα πεντανόστιμο τυρόψωμο ιδανική λύση για όλες τις ώρες

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ,σ αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Νερό χλιαρό όσο πάρει περίπου 550_600 ml

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ, βούτυρο λιωμένο
½ κιλό φέτα
1 αυγό
σουσάμι


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε με τα υλικά μας μία ζύμη μέτρια προς μαλακιά, όσο ο λοβός του αυτιού μας, Θα μαλακώσει όταν φουσκώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με τα χέρια μας, λαδώνουμε καλά, με το μείγμα βούτυρο λιωμένο με το ελαιόλαδο, κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα με τα δάχτυλά μας, χαράζουμε από το κέντρο προς τα έξω.
Αν θέλουμε για ευκολία χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και …

Δείτε περισσότερα : zzcook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν ξέρεις να ανοίγεις φύλλο? Παραδοσιακό τραγανό φύλλο για πίτες

Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές