in

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οργή Μόσχας για ψευδοκράτος: «Αναγνωρίζουμε μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία» – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Έξω φρενών είναι οι Ρώσοι με το ψευδοκράτος και εμμέσως και με την Άγκυρα. Την έντονη αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, προκάλεσε η δημοσίευση για συνάντησή του με τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, στην σελίδα του «υπουργείου εξωτερικών» στο Facebook.

Σε σχόλιο του στα αγγλικά κάτω από την ανάρτηση, μέσω της σελίδας της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο Facebook, ο κ. Οσάτσι αναφέρει: “Κύριε Οζερσάι γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνάντησή μας στο εστιατόριο είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, όπως με τον ηγέτη ενός κόμματος. Την ημέρα της συνάντησής μας δεν κατείχατε οποιοδήποτε λεγόμενο ‘επίσημo’ αξίωμα. Θεωρώ την δημοσίευσή σας για την συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημήσετε προσωπικά».


Πρόκειται για άλλη μια σαφέστατη στήριξη της Μόσχας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο δεν μένουν όμως μόνο απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμφισβητήσουν και τις κινήσεις της Μόσχας.

Μπορεί οι δύο χώρες, να έχουν αναπτύξει μία άλλη σχέση στο ζήτημα της Συρίας, όμως τα συμφέροντα αλλάζουν, ειδικά στην Κύπρο.

Εκεί η Μόσχα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα, καθώς το νησί είναι το αεροπλανοφόρου της περιοχής. ΗΠΑ, Γαλλία έχουν ήδη δείξει την έμπρακτη στήριξή τους και όπως είναι λογικό, η Ρωσία δεν θα ήθελε να χάσει την Λευκωσία από την ζώνη επιρροής.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

«Και στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας» φυσικού αερίου δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή, όπως είπε.

Σε συνέντευξή του στην ακραία ισλαμοεθνικιστική εφημερίδα Ακίτ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι η τουρκική θέση είναι πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες οι οποίες έχουν και οι δύο δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες του νησιού. «Όσα δικαιώματα έχει η νότιος Κύπρος τα ίδια δικαιώματα έχει και η βόρειος επί των υδρογονανθράκων εκεί. Κι εμείς άλλωστε ως Τουρκία έχουμε συμφωνίες με την βόρειο Κύπρο. Συνεχίζουμε εντατικά τις έρευνές μας στην ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένης της βορείου Κύπρου», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη: «Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές που κήρυξε η άλλη πλευρά. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει λάβει αδειοδότηση από παλιά, συνεχίζουμε τις έρευνές μας και θα τις συνεχίσουμε. Και μετά στην ΑΟΖ που διεξάγει τώρα έρευνες το Μπαρμαρός, στο τεμάχιο 9. Στο τέλος μπορεί να γίνει γεώτρηση.

“Όποιος ό,τι και να πει αυτό είναι δικαίωμα της ‘τδβκ’. Επομένως δεν επιτρέπουμε να αγνοούν αυτό το δικαίωμα, να γίνεται προσπάθεια τυγχάνει μονομερούς εκμετάλλευσης αυτού του δικαιώματος ή να γίνεται προσπάθεια να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, σχηματίζοντας συμμαχίες διεθνούς διάστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να δείχνουν το δάχτυλο στην Τουρκία και την ‘τδβκ’. Η νότιος Κύπρος έχει μια συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού”, είπε.

“Και δεν θα επιτρέψουμε σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή και να παραβλέπει δικαιώματα. Και στην Ελλάδα στέλνουμε πολύ καθαρά τα μηνύματα. Αυτά δεν είναι ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρίχες Της Μύτης Είναι Η Νέα Τάση Της Μόδας Που Όλες Οι Γυναίκες Θέλουν Να Δοκιμάσουν

Έκρηξη με τραυματίες στη Λιόν – Είναι επίθεση λέει ο Μακρόν