in

Έχετε λακάκι ανάμεσα στην μύτη και στα χείλη; Δεν φαντάζεστε τι σημαίνει!

Έχετε παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στο πρόσωπό σας; Κάτι μοναδικό που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν, μπορεί να είναι και αυτό το λακάκι ανάμεσα στην μύτη και στα χείλη σας.
Το κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό….

 


Έχετε παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στο πρόσωπό σας; Κάτι μοναδικό που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν, μπορεί να είναι και αυτό το λακάκι ανάμεσα στην μύτη και στα χείλη σας.

Το κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό. Ακόμα και οι πανομοιότυποι δίδυμοι έχουν κάποιες μικρές διαφορές στα πρόσωπά τους και εκτός από αυτό, είναι και το πιο εκφραστικό μας κομμάτι. Κάποια χαρακτηριστικά, όπως η μύτη σας μπορεί να μαρτυράει πολλά για την προσωπικότητα σας, όπως θα δείτε εδώ, και άλλα σας κάνουν μοναδικούς.

Το ανθρώπινο πρόσωπο έχει κάποια χαρακτηριστικά που είναι κοινά σε όλους, όπως μάτια, μύτη, στόμα και αυτό το πραγματάκι ανάμεσα από τη μύτη και το στόμα μας. Αναφερόμαστε στο λακάκι ή αλλιώς “philtrum”.

Παραδόξως δεν έχει κάποια χρήση και από ότι φαίνεται είναι κατάλοιπο της εξέλιξής μας από τα ψάρια. Στο εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς σχηματίστηκε αρχικά, όταν τα κομμάτια του προσώπου μας ενώθηκαν σαν κομμάτια παζλ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου μήνα της κύησης.

Κι όμως το να σκαλίζετε τη μύτη σας είναι καλό! Ο λόγος θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ανοικτό!

Θεωρείται μεγάλη αγένεια να χώνει κάποιος τα δάχτυλά του μέσα στη μύτη του. Οι περισσότεροι το θεωρούν ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής διαπαιδαγώγησης. Αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου κακό, αλλά μας κάνει και πολύ καλό!

Ο Scott Napper είναι καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά. Ισχυρίζεται ότι το πείραγμα του εσωτερικού της μύτης είναι ακίνδυνο, αλλά και ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Δείτε επίσης τι γίνεται όταν παίρνετε ένα ψάρι, το τυλίγετε σε εφημερίδα και το βάζετε στον φούρνο.

Σκέφτηκε αυτή την άποψη το 2013, και προκάλεσε πολλές αμφιβολίες. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της μύτης μας.

σκαλίζουμε τη μύτη μας

Η πλειοψηφία του «θησαυρού της μύτης» είναι στην πραγματικότητα εκκρίσεις του φάρυγγα προς τον οισοφάγο που έχουν σκληρύνει. Μετά από λίγο, σκληραίνουν στα ρουθούνια και μετατρέπεται στην ουσία που όλοι γνωρίζουμε. Άλλες ουσίες, όπως σκόνη και σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα καταλήγουν εκεί, αλλά το 90% είναι κυρίως νερό, που είναι τελείως ακίνδυνο.

Αλλά ο Napper πάει το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα και επιμένει ότι αυτή η «βρωμιά και σκόνη» είναι ακριβώς αυτό που κάνει τη μυξοφαγία υγιεινή και σημαντική. «Από μια εξελικτική σκοπιά, υπάρχουν μειονεκτήματα να έχουμε τα πάντα αποστειρωμένα.» Τονίζει ότι ένα ποσοστό των εκκρίσεων αποτελείται από αντισώματα, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Νιώθει να επιβεβαιώνεται, καθώς σε μια δημοσκόπηση, το 91% των ατόμων σκαλίζουν τη μύτη τους. Τώρα ψάχνει για εθελοντές για μια μακροχρόνια έρευνα, που θα σκαλίζουν τη μύτη και θα τρώνε τα «ευρήματα». Οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο είναι σκεπτικοί, αλλά οι φοιτητές του είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας «ανασκαφής».

Ο Scott Napper δεν έχει πρόθεση να αφήσει την έρευνά του και ελπίζει σύντομα να αποκτήσουμε μια πιο υγιή σχέση με τα περιεχόμενα της μύτης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σοκ: Έβαλε κάμερα για να δει τι κάνει ο σκύλος όταν λείπει από το σπίτι – Με αυτό που κατέγραψε θα παγώσετε

Αυτό είναι το πρόσωπο του κακού που δεν είδαμε ποτέ στον Αστυνόμο Σαΐνη (photos)