in

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, δύο κρέμες και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ!

Υλικά
Κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα (αυτά που βράζουμε)
1,6 ml φρέσκο γάλα
10 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

κρέμα επικάλυψης
1 κουτί morfat (να είναι στο ψυγείο 3-4 ώρες)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (να είναι στο ψυγείο 3-4 ώρες)
2 βανίλιες
2 κ.σ. Amaretto (προαιρετικά)
καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ (ή αν προτιμάτε τρούφα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σχεδόν η κρέμα. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την σοκολάτα και βράζουμε μέχρι να πήξει. (δεν σταματάμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να μη μας πιάσει από κάτω)
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπισκότα σπασμένα στα 4. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σ ένα ταψί 28 νούμερο.Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα,για να μη μας πιάσει κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Δείτε επίσης  Μία διαφορετική Αγγουροσαλάτα!

Όταν έχει παγώσει καλά ετοιμάζουμε την κρέμα επικάλυψης. Χτυπάμε το morfat περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες (και το Amaretto αν βάλουμε) χτυπώντας 2-3 λεπτά.
Στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας (αφού αφαιρέσουμε την μεμβράνη) και διακοσμούμε με το αμύγδαλο φιλέ.
Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή καλύτερα και όλη τη νύχτα να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία !!!Χρυσούλα Κοντοπούλου

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά

Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα με ινδοκάρυδο!!!