ε χρυσά γράμματα έγραψαν το μέλλον του ελληνικού στίβου ο Εμμανουήλ Καραλής και η Δέσποινα Μαλταμπέ, με τον πρώτο να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης και τη δεύτερη να κατακτά το χάλκινο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/ κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Με καλύτερο άλμα στα 5.45μ., το βράδυ της Κυριακής, ο Εμμανουήλ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί και αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες.

Μάλιστα, ο αθλητής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό στη διοργάνωση και το πέμπτο στο σύνολο ανήμερα των γενεθλίων του! Παράλληλα, προσπάθησε να υπερβεί τα 5.56 μ. προκειμένου να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο (5.55 μ.), αλλά ο πήχης δεν έμεινε στους στηλοβάτες.

Λίγη ώρα αργότερα, η Δέσποινα κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του ύψους με επίδοση 1,75 μ..

Η αθλήτρια, η οποία πήγε στη Γεωργία με επίδοση 1,77 μ., πέρασε με την πρώτη τα 1,65, τα 1,70 και τα 1,75 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 1,79 μ.. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μάγια Νίλσον από τη Σουηδία (1,82 μ.) και ακολούθησε η Ούρτε Μπαϊκστίτε από τη Λιθουανία (1,79 μ.).

Χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά «χρώματα» κατέκτησαν, στην ίδια διοργάνωση, ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στο μήκος, ενώ ο Αντώνης Μέρλος πήρε το ασημένιο στο ύψος.

loading...