in

Αυτό το ραβανί “Αφρός” Είναι σκέτο όνειρο. Δοκιμάστε το

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα1 λεμονιού
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό (1 σακουλάκι)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Τη φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ .

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 27- 30 εκ. και ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά περίπου

Το χαράζουμε σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.(Εγώ πρώτα το σιρόπιασα και μετά το έκοψα σε κομμάτια ξεχάστηκα..αλλά πότισε τόσο καλά το σιρόπι και κόπηκε μια χαρά )

Βράζουμε ο νερό με τη ζάχαρη, την φλούδα και χυμό λεμόνι, για 5 -6 λεπτά

Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατεύουμε και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζουμε λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.

Πηγή : xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 από τους καλύτερους σεφ στην Ελλάδα μας δίνουν τη δικιά τους συνταγή για Χαλβά σιμιγδαλένιο. Εσύ ποια θα διαλέξεις;

10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες