in

Αρωματικό Καλαμάρι με Κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 3 κρεμμύδια , τριμμένα
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλιου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτεις τα καλαμάρια και τα φέρνεις 3-4 βόλτες.
  2. Ενώνεις το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύεις μέσα τον πελτέ. Περιχύνεις τα καλαμαράκια με το πορτοκάλι και ανακατεύεις να πάει παντού. Προσθέτεις και την δάφνη και χαμηλώνεις την φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου.
  3. Μετά το δεκάλεπτο προσθέτεις το κριθαράκι μέσα στο φαγητό και προσθέτεις και μια κούπα νερό που έχεις ζεστάνει. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις να πάει παντού το κριθαράκι. Συνεχίζεις να σιγοβράζεις το φαγητο για 10 λεπτά ακόμα.
  4. Κατεβάζεις το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνεις σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου από την κ. Σαμίου!

Ε.Καρακώστα: Όσοι πάνε στα συλλαλητήρια είναι ανόητοι (ΒΙΝΤΕΟ)