Μια πολύ σημαντική καινοτομία αναμένεται να περιλαμβάνει η νέα έκδοση του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού προσομοίωσης μπάσκετ «NBA 2K».

Συγκεκριμένα, η ομάδα των Golden State Warriors, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την απόκτηση του σούπερ σταρ Κέβιν Ντουράντ, δημιουργώντας έτσι ένα πανίσχυρο ρόστερ, θα είναι στο εξής διαθέσιμη μόνο σε μονόχειρες χρήστες του παιχνιδιού. Τους πρωταθλητές της σεζόν 2014-2015 θα μπορούν να επιλέγουν ακόμη τυφλοί, άνθρωποι που υποφέρουν από Πάρκινσον, παίκτες ηλικίας μέχρι και 5 ετών, αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία που σχεδιάζει το ηλεκτρονικό παιχνίδι σκοπεύει να κρατήσει τις ισορροπίες, διαφυλάσσοντας την ισότητα και την αντικειμενικότητα του δημιουργήματός της. «Η ευστοχία των Warriors τους καθιστούσε ήδη μια πολύ προνομιακή επιλογή για τους φαν του παιχνιδιού και στις προηγούμενες εκδόσεις του. Χαρακτηριστικό είναι πως αν ο παίκτης απλά δεν κοιμόταν και πατούσε τυχαία κουμπιά είχε 75% πιθανότητες να φτάσει στη νίκη, συνήθως και με διψήφιες διαφορές. Πλέον, με την προσθήκη του Ντουράντ, οι πιθανότητες αυτές εκτοξεύθηκαν στο 99%, κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε», εξηγεί μιλώντας στο «Κουλούρι» υπεύθυνος του παιχνιδιού.

 

Εκτός απ’ την παραπάνω καινοτομία, οι σχεδιαστές του NBA 2K δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Warriors να ξεκινούν με μόλις 3 παίκτες στην πεντάδα τους, ενώ αν τελικά τους επιτραπεί η χρήση πλήρους πεντάδας, τότε οι παίκτες θα μπορούν να σουτάρουν μόνο απ΄τη σέντρα και πίσω, χρησιμοποιώντας «πεταχτάρι».

Τέλος, διαψεύδεται προς το παρόν η φήμη πως οι Warriors θα είναι «κλειδωμένοι» και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο την Dream Team του 1992.

loading...