in

Αγιορείτικη ομελέτα φούρνου (αφράτο Σφογγάτο)

Υλικά :

– 1 κιλό πατάτες
– 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα)
–  ½ φλιτζάνι γάλα
– 8 αυγά
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε  και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι ( με τον παραδοσιακό τρόπο, χορταστικές).

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 1

Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 2

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και  ανακατέψτε ελαφρά…

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 3

Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την  ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες. (Εγώ βάζω και περισσότερη από μια κούπα γιατί λατρεύω τη φέτα. Πετάω και μερικά  φυλλαράκια φρεσκοκομμένου δυόσμου που ταιριάζει πολύ ).

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 4 Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 5

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 6 Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 7

Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 9 Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 10 Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 11

Ψήστε σε προθερμασμένο  μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, ωραία η επιφάνεια.

Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο - 12Αγιορείτικη συνταγή - Σφογγάτο

Δοκιμάστε την! Πιστέψτε με, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την τηγανητή πατάτα την φέτα και το αυγό. ( Και μη σας προβληματίζει η ποσότητα των αυγών γιατί από το ταψάκι θα βγάλετε περίπου οχτώ με εννέα μερίδες οπότε πέφτει ένα αυγουλάκι σε κάθε μερίδα)

Σας φιλώ αυγή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με ΠΑΤΑΤΑ και ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Ψήφισμα: Συμφωνείτε Να Απαγορευτεί Το Κάπνισμα Σε Πάρκα Και Παραλίες