in

Αγαπημένα ποντιακά ώτια, που θυμίζουν σπίτι και μαμά

Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Bazakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (αγγελαδίτσα)
1 κεσεδάκι ζάχαρη λίγο πιο γεμάτο
3 αυγά (μεγάλα)
1 πρέζα αλάτι.
1 κουταλάκι σόδα
1 φλυτζανάκι μικρό του καφέ με χυμό πορτοκαλιού για να διαλύσουμε τη σόδα
Αλεύρι ΓΟΧ όσο πάρει.(περίπου 1 κιλό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν χρειάστηκε ούτε μίξερ φίλοι μου. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά τα χτύπαμε με το ..πιρούνι και βάζουμε και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα

Πρόσθετουμε το αλάτι, τη σόδα μέσα στο χυμό και κοσκίνιζουμε το αλεύρι μέσα σε αυτό το μείγμα. Το ζύμωνουμε με το χέρι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και κάνοντας την μία μπάλα την άφηνουμε σκεπασμένη με μία πετσέτα να..ξεκουραστεί

Μετά χώριζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη τα σκέπαζουμε πάλι και άνοιγουμε το ένα σε ένα σχετικά μικρό φύλλο πάχους περίπου 4-5 χιλιοστών όπως βλέπετε στην εικόνα.

Αρχικά κόβουμε σε λωρίδες και κομματάκια, τους κανουμε μία χαραγματιά στη μέση και στη συνέχεια περνάμε τη μία άκρη μέσα από τη τρύπα..

Τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν

Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη η ζάχαρη άχνη..Κ μέλι αν θέλετε. Αλλά κ σκέτα είναι πολύ ωραία.. Αν τελικά δεν έχουν πολύ ζάχαρη, τότε μυρίζει υπέροχα το πορτοκαλί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με ωραίο χρώμα και γεύση τούμπανο θα είναι το πιο τέλειο κέικ που έχετε φτιάξει

Πατέρας Για Πρώτη Φορά Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Η Φωτογραφία Του Μωρού