in

Αφράτα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι!

ΥΛΙΚΑ: περίπου 40 κομμάτια

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό(κατα προτίμηση αυτό με την πέτσα)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ)
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 700γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΕΜΙΣΗ:


  • 400γρ.φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. γάλα

1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

dsc_0570

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι.Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.

dsc_0387

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.

ΓΕΜΙΣΗ:

Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά.

dsc_0573

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα ,βάζουμε τη γέμιση στο  ένα ημικύκλιο ,βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι.

dsc_0574

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό.Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.

dsc_0575

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!

dsc_0577

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έτοιμο σε 5 λεπτά, το πίνεις για 5 ημέρες και χάνεις 5 κιλά!

Κρύο τσιζκέικ με κόκκινη μαρμελάδα