Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in ,

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!!


Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο αναβιώνουν με τον δικό τους τρόπο τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Ασυνήθιστες τελετές και παραδόσεις υπαγορεύουν αυτομαστιγώματα, αληθινές σταυρώσεις, πομπές μετάνοιας ακόμη και Ανάσταση ενός …πλαστικού Ιησού κάθε 60 λεπτά
.ΑΝΔΡΑΣ.png

 
alt

Σταυρώσεις Χριστιανών στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες, Χριστιανοί τη Μεγάλη Παρασκευή σταυρώνονται σε αναπαράσταση του μαρτυρίου του Ιησού. Το τελετουργικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 και προσελκύει χιλιάδες πιστούς. Όσοι επιλέγουν να σταυρωθούν το κάνουν για να εξιλεωθούν από τις αμαρτίες τους, για να προσευχηθούν για μια καλύτερη ζωή ή για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάποιο θαύμα που έχει συμβεί στη ζωή τους.
alt
alt
Ο 51 ετών ζωγράφος Ruben Enaje συμμετέχει στη σταύρωση επί 26 συνεχόμενα χρόνια. Την πρώτη φορά το έκανε για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του που επέζησε πέφτοντας από ένα κτήριο.
alt
alt
«Πομπές μετάνοιας» στην Ισπανία
Kαθολικοί από θρησκευτικές αδελφότητες στην Ισπανία πραγματοποιούν «πομπές μετάνοιας» κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας. Φορούν στολές διαφορετικού χρώματος για να ξεχωρίζουν και μεταφέρουν ομοιώματα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας, σε φυσικό μέγεθος, υπό τους ήχους τύμπανων που κτυπούν σε πένθιμο ρυθμό.
alt
alt
alt
Η συγκεκριμένη παράδοση χρονολογείται από το Μεσαίωνα. Στη Σεβίλη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο επισκέπτες για να συμμετάσχουν στις «πομπές μετάνοιας».
alt
alt
Υπόγεια πομπή σε αλατωρυχείο στην Πολωνία
Στην Πολωνία, οι ανθρακωρύχοι δίνουν το δικό τους «χρώμα» στη Μεγάλη Παρασκευή. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, πραγματοποιούν μια ειδική πομπή γνωστή ως τον Υπόγειο Δρόμο του Τιμίου Σταυρού, στο Wieliczka Salt Mine, ένα από τα παλαιότερα αλατωρυχεία του κόσμου που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1978. Οι ανθρακωρύχοι έχουν φτιάξει εκεί μια υπόγεια πόλη με διάφορα περάσματα και ένα εκκλησάκι, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την υφήλιο.
alt
alt
alt
alt
Πιστοί αυτομαστιγώνονται στις Φιλιππίνες
Οι πιστοί στις Φιλιππίνες, τη Μεγάλη Πέμπτη συμμετέχουν σε τελετές αυτομαστίγωσης για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους. Με τις πλάτες γυμνές και τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες περπατούν ξυπόλητοι στους δρόμους και αυτομαστιγώνονται, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν για να παρακολουθήσουν τις τελετές.
alt
alt
alt
Η Καθολική Εκκλησία στη χώρα, πάντως, αποδοκιμάζει τις συγκεκριμένες τελετές και προειδοποιεί ότι τέτοιες εκφράσεις πίστης αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό νόημα της Σαρακοστής.
alt
alt
Το πασχαλινό «μαστίγωμα» των γυναικών στη Σλοβακία
Καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να είναι τις ημέρες του Πάσχα στη Σλοβακία, καθώς η λαϊκή παράδοση επιτάσσει τα θηλυκά να μαστιγώνονται με βέργες και στη συνέχεια να τις περιλούζουν με νερό ή ακόμη να τις ρίχνουν σε ποτάμια.
alt
alt
alt
Το συγκεκριμένο έθιμο ξεκίνησε ως εξαγνισμός της ψυχής και του σώματος. Σε πολλές περιοχές ωστόσο έχει προσαρμοστεί σε μοντέρνα δεδομένα και το «μαστίγωμα» γίνεται με διακοσμημένα κλαδιά, ενώ ακολουθεί ψεκασμός με αρωματικό νερό.
alt
Ο…πλαστικός Ιησούς που ανασταίνεται κάθε μία ώρα στην Αργεντινή
Ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον Ιησού και τη ζωή του δεσπόζει στην Αργεντινή. Εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο για να παρακολουθήσουν με …κατάνυξη έναν πλαστικό Ιησού που ανασταίνεται κάθε μία ώρα, αναδυόμενος από ένα βράχο. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν το Θείο Δράμα. Χιλιάδες Λατινοαμερικάνικοι συρρέουν κάθε χρόνο στο θεματικό πάρκο του Ιησού.
alt
alt
alt
alt
alt

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Σύντομα θα έχω χαθεί για πάντα, αλλά δεν πειράζει αρκεί να διαβάσει κάποιος αυτό το γράμμα και να το κοινοποιήστετο»

Συριζαίοι Και Τσιπρας υποκριτές άθεοι ! πανικόβλητοι τρέχουν να φέρουν το το Άγιο Φως απο τα αφεντικά τους!

Back to Top
close

Ad Blocker Detected!

Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock για να συνεχίσετε!

How to disable? Refresh