in

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: “ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ”

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

“Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή προτείνει η Κυβέρνηση για τα οικονομικά των κομμάτων και τα οικονομικά των μέσων μαζικής ενημερώσεως, των καναλιών. Το ερώτημα που καταρχάς τίθεται είναι εάν θα έχει περιεχόμενο αυτή η Εξεταστική Επιτροπή, διότι όταν ακούς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αποδέχεται την πρόταση και όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –γιατί, αλήθεια, αποφεύγεται η λέξη «ΠΑΣΟΚ»;- η κ. Γεννηματά λέει «δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε», αυτό ηχεί παράταιρα. Εάν κάποιος δεν έχει τίποτε να φοβηθεί όταν χρωστάει εκατόν πενήντα και διακόσια εκατομμύρια, τότε κάτι σάπιο υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα…»


“Είπε προηγουμένως η κ. Γεννηματά ότι όλα τα κόμματα έχουν δανειστεί από τις τράπεζες. Ψέμα. Δεν έχουν δανειστεί τα κόμματα που εξελέγησαν το 2015, διότι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Δεν έχει δανειστεί από τα κόμματα που είναι από το 2012 μόνο ένα κόμμα, η Χρυσή Αυγή και όχι μόνον αυτό, αλλά μ’ έναν τρόπο εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό της κόπηκε η χρηματοδότηση…«

“Σύνολο χρεών των ΜΜΕ, 808 εκατομμύρια ευρώ, δύο φορές και πλέον απ’ όσο πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά…”

“Ας έλθουμε στα χρέη των καναλιών. Θα αναφέρω κάποιους αριθμούς οι οποίοι θα πρέπει πραγματικά να προκαλούν δέος. Έχουμε το συγκρότημα MEGA, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ,. Χρωστά 451,5 εκατομμύρια ευρώ. Χρωστά περισσότερα απ’ όσο πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά πουλήθηκε 368 εκατομμύρια. Περισσότερα χρωστάει ο Μπόμπολας και η παρέα του. ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, 170 εκατομμύρια. ΣΚΑΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 105 εκατομμύρια. STAR, 56,6 εκατομμύρια. ALPHA, 14,7 εκατομμύρια. Σύνολο χρεών των ΜΜΕ, 808 εκατομμύρια ευρώ, δύο φορές και πλέον απ’ όσο πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά… Για να φτάσουν, όμως, να χρωστάνε τόσα πολλά όλοι αυτοί, κάποιες κυβερνήσεις τους άφησαν.

Αλήθεια, είπε ο κ. Πρωθυπουργός προηγουμένως, αναφερόμενος στο νέο νόμο περί των τηλεοπτικών αδειών, ότι θα δημιουργηθεί «ξέφωτο» στη χώρα. Δεκαπέντε μήνες χρειάστηκαν για να βρείτε το «ξέφωτο»;…

Επί της ουσίας, σχετικά με τη διαπλοκή με αυτήν την «πανούκλα» η οποία βασανίζει επί δεκαετίες τη δημόσια ζωή της χώρας, όλοι αυτοί που είναι μεγαλομέτοχοι των καναλιών έχουν και παράλληλες οικονομικές δραστηριότητες. Ο Μπόμπολας του «Μέγκα» έχει κατασκευαστική εταιρεία. Δεν είναι στα έδρανα της Κυβερνήσεως ο κ. Νικολούδης πλέον, ο οποίος είχε δηλώσει ότι πέντε φορές περισσότερο από όσο στοιχίζει ένας δρόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στοίχιζε στην Ελλάδα. Για αυτά τα πράγματα δεν θα υπάρξει έλεγχος;  Όλοι έχουν παράλληλες λειτουργίες.

Πώς θα τα πάρετε αυτά τα χρήματα; Δεν θα τους δώσετε άδεια και θα κλείσουν τα κανάλια και όλα καλά και ωραία; Και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αυτά τα κανάλια τι θα γίνουν; Δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους όταν έχουν παράλληλες δραστηριότητες εξαιρετικά κερδοφόρες;…”

“Γιατί οι ορκωτοί λογιστές πηγαίνουν στο μοναδικό κόμμα που δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση;”

“Είπε προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης να βάλουμε ορκωτούς λογιστές και να εξετάσουν τα οικονομικά της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εμάς οι ορκωτοί λογιστές ήρθαν προ δύο εβδομάδων. Γιατί οι ορκωτοί λογιστές πηγαίνουν στο μοναδικό κόμμα που δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση; Σε όλα τα άλλα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια δεν πηγαίνουν.

Και μια και μιλάμε για τα χρέη των κομμάτων, θα ελεγχθεί πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη; Διότι και επί καιρού μνημονίου ακόμη στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν μισθοί σε κομματικά στελέχη που ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ. Αυτά θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη;

Και μια και μίλησα για τα δάνεια των κομμάτων, δεν μπορεί παρά να ανατρέξει η μνήμη μας στον Απρίλιο του 2013 σ’ αυτόν τον επονείδιστο νόμο ο οποίος κατετέθη, που με μια τροπολογία κατατεθειμένη εκπροθέσμως και υπερψηφισμένη εσπευσμένως απαλλάσσονταν από ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια… Συγκεκριμένα ήταν το άρθρο 78 του ν.4146/2013 το οποίο ανέφερε: «Δε συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του ποινικού κώδικα για τον Πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικό πρόσωπο δημοσίου ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Μιλάμε για μια φωτογραφική διάταξη. Ερωτώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι 15 μήνες στην εξουσία. Γιατί δεν έχετε καταργήσει ακόμα αυτόν τον νόμο;…”

“Να πάνε οι κλέφτες φυλακή!”

“…Όμως, δε χρωστάει η Νέα Δημοκρατία μόνον και το ΠΑΣΟΚ. Και ο ενιαίος Συνασπισμός είχε πάρει τότε δάνεια τα οποία είναι κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια. Πράγματι, για ένα δάνειο 6 εκατομμυρίων από την Εθνική το οποίο είχε λάβει είχε βάλει υποθήκη το κτήριο της Κουμουνδούρου το οποίο βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν άξιζε 6 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, θα έπρεπε να γίνει κανονικά εξεταστική επιτροπή για τα οικονομικά όλων των κομμάτων.

Ας μην αναφερθώ στο ΚΚΕ. Είναι γνωστή η ιστορία του Ψευτοθόδωρου, ενός γραφικού τύπου ο οποίος είχε πουλήσει σε έναν αφελή επαρχιώτη την Ακρόπολη. Έτσι και το ΚΚΕ πούλησε όχι σε αφελή επαρχιώτη, αλλά σε off shore εταιρεία μια δημόσια συχνότητα, για την οποία δεν είχε δώσει ούτε μια δεκάρα, και η οποία δεν του ανήκε. Και το έθεσε το θέμα εδώ ο συναγωνιστής Βουλευτής Λαγός στη Βουλή. Απάντηση δεν πήρε. Όπως δεν έχουμε πάρει απάντηση για όλες τις συναλλαγές που έχουν γίνει στο θολό τοπίο όλων αυτών των τσοντοκάναλων, τα οποία λυμαίνονται τη δημόσια ζωή της χώρας.

Τι γίνεται στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ που παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα και χρωστάει σχεδόν 150 εκατομμύρια; Στο ΠΑΣΟΚ μήπως θα έχουμε καμιά συγχώνευση και καμιά διαγραφή χρεών, όπως γίνεται με τις ποδοσφαιρικές ομάδες; Όμως, τότε θα πρέπει να υποβιβαστεί το ΠΑΣΟΚ στην Γ΄ Εθνική όπως προβλέπει ο νόμος.

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και σχετικά με τα χρέη των κομμάτων, που δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν όσες εξεταστικές κι αν γίνουν, εάν δεν αποφασίσει κάποιος να αποδώσει αληθινή δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο και φυσικά με το μέγα σκάνδαλο των μέσων μαζικής ενημερώσεως, με τις παράλληλες δουλίτσες, εργολαβίες, εξοπλιστικά κ.λπ. που οδήγησαν σε αυτό το υπέρογκο χρέος.

Η Χρυσή Αυγή θα πολεμήσει με παρρησία για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο, να πάνε οι κλέφτες φυλακή!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

EKTAKTO – Χαμός στη Βουλή: Πέταξαν έξω τον Γεωργιάδη μετά από επίθεση στον Κατρούγκαλο

Επιβεβαιώθηκε τα λείψανα της Βεργίνας ανήκουν στον Φίλιππο Β’ πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΦΩΤΟ)