Υπαίτιος για τη μαζική μετακίνηση χορηγών θεωρείται από πολλούς ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι ξοδεύει 11 δισ. ευρώ για το προσφυγικό ανά έτος. 

Που μπορεί να χρησιμεύουν αυτά τα χρήματα; Προφανώς για τη διοχέτευση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, κυρίως από τα Μικρασιατικά Παράλια. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως ο ανθέλληνας Σόρος, έχει φιλικές σχέσεις με του κράτος της Τουρκίας, αφού έχει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τουρκική αγορά, ενώ στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ανοικτά τα Σκόπια, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ονομασία. 


Μάλιστα, άσκησε κριτική κατά του Πούτιν για την επέμβαση στη Συρία, ενώ επαίνεσε την Τουρκία για την “συμπόνια” που έχει επιδείξει. Επιπλέον απέκρυψε όλες τις πληροφορίες για τα γιγαντιαία οικονομικά οφέλη της τουρκικής μαφίας, η οποία έχει πλουτίσει από την παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αντιδράσει στις δηλώσεις αυτές του Σόρος, ο οποίος μίλησε ανοικτά για τα έξοδα 11 δισ. ευρώ όπως αναφέραμε. Ο Engdahl άσκησε δριμεία κριτική, λέγοντας πως ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με χρήματα άλλων λαών.

f

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο