ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 16 κομμάτια

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 300 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 50 γρ. βασιλικός φρέσκος και επιπλέον φύλλα για τοσερβίρισμα
  • 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μανιτάρια πολύ λεπτά κομμένα
  • 1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
  • ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες προαιρετικά
  • κομμάτια φέτα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γρ.χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.
  4. Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.
  5. Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.
  6. Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρτε τη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  7. Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
  8. Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.
  9. Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και το αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
  10. Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό μας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.
  11. Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού  και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.
  12. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.
  13. Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω

Σελίδα Facebook▶https://www.facebook.com/magirikesepoxes/
Ομαδα Facebook▶https://www.facebook.com/groups/383263172011862/

 

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο