Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 330 γρ. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για το καταΐφι

  • 125 γρ. καρύδια
  • 125 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 συσκευασία καταΐφι
  • 400 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και διαλυθεί η ζάχαρη
  •  Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για το κανταΐφι

  • Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς.  Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ
  • Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ
  • Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά)
  • Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποια ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα
  • Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη
  • Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό
  • Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών
  • Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι
  • Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Σελίδα Facebook▶https://www.facebook.com/magirikesepoxes/
Ομαδα Facebook▶https://www.facebook.com/groups/383263172011862/

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο